2003-12-23, 00:02
|
|
Wtajemniczenie
|
Re: Już mam dość!!!!!!!!!!!/idą święta
A co do prezentów, to na szczęście u mnie w rodzinie nie robimy ich sobie. To znaczy w tej najbliższej rodzinie, czyli moi rodzice i ja, robimy sobie symboliczne paczuszki pod choinkę, ale po jednym prezencie: to znaczy tata dostanie 1 wspólny prezent ode mnie i od mamy, mama ode mnie i od taty, a ja 1 prezent od rodziców. No i jeszcze oczywiście ja i mój chłopak nawzajem sobie robimy.
Naszczęście w dalszej rodzinie wszyscy byli za tym, żeby nie robić sobie prezentów (no chyba że dzieciom) więc dziadka, wujków i ciocie mamy z głowy Zresztą w Wigilię widzimy się i tak tylko z dziadkiem i jego żoną, więc problem prezentów z głowy. Ja tylko pewnie dostanę coś od dziadka, ale to naprawdę najmniej ważne.
Ważne dla mnie jest to, że spotyka się cała rodzina. Tak było kiedyś, jak żyła babcia, jak byłam malutka. Wigilia wtedy skłądała się z kilkunastu osób, bo jeździliśmy do wujka, gdzie była rodzina wujka (czyli my wszyscy) oraz rodzina od strony cioci. Sporo.
Dlatego cieszę się, że w drugi dzień Świąt będę u mojego chłopaka, a będzie wtedy cała Jego rodzina czyli jakieś 15 osób, w tym kilkoro dzieci, więc będzie jak u mnie kiedyś: harmider, zgiełk, krzyki, śmiechy i chichy 
No i czekam na ŚNIEG!!!!!!
|
|
|