2010-04-15, 11:44
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Cytat:
Napisane przez karolinka_1985
Gizi mowie ci jak sie boje , co do spotkania to sie ugadamy bo wiesz w tyg małe dziecko a w weekendy mam szkołe
ale jestem bardzo chetna
i jeszcze raz gratuluje dobrego wyniku    klask i:
A woglole ja sobie myślałam ze oni sprawdzają czy nie ma przeżutów na płucach, kurcze a jak coś mi wyjdzie że oprucz tarczycy mam cos na płucach?
Ach ja juz mam dość.
|
  Co ta za wymyslanie? Przeżuty? Nie i jeszcze raz nie . jak Gizi pisała te badania to standard i trzeba je zrobić. Operacj to raz, wyniki hispat to dwa. I jak te wyjda coś nie tak to można się trochę zacząć martwić.Dopiero wtedy!!! Teraz jest ok.
Cytat:
Napisane przez mochita
Gizi świetnie wszystko opisała  Rtg jest nawet przyjemne  , chociaż cięzko jest się piersiami ustawic tak jak trzeba, ze mnie podczas RTG śmiali się wszyscy niemiłosiernie chociaż tam żadnej filozofii nie ma. Powiedzieli, ze robi się ją tez po to aby zobaczyć czy tarczyca nie wyszła poza mostek w płuca czy jakoś tak  mi na szczęście wszystkie badania zrobili jak leżałam w szpitalu na endykrynologii przez 2 tygodnie. A spiromettie czy jak to tam się pisze też mieli mi robić, ale powiedziałam, że nie palę i nigdy nie paliłam więc nie trzeba było. Ona chyba jest wymagana u palaczy, ale za to pamiętam, że po operacji przynieśli mi taką butelkę z dwoma rurkami abym co pół godziny w nią dmuchała 2 razy ile mam siły w płucach i tak chyba ze 3-4 dni chociaż nie wiem po co to było 
|
Ciekawie. Co szpital to obyczaj , choć generalnie procedury te same. Ja wsie badania robiłam w ŚCO, a skierowanie dostałam od chirurga.Wyrobiłam się w miesiącu.
Teraz mija 4 tydz po i jest dobrze. Zaczynam mieć czucie nad blizną, ona sama jaśnieje i chudnie. W przeciwieństwie do mnie . Dopiero od wczoraj biore hormony (zaczynam od 1/4 Eutyrox100) i zdązyłam nadrobić kilogram stracony w szpitalu.Ale będzie dobrze.Pozdrawiam spanikowane i doświadczone. Trzymajcie sie cieplutko.
|
|
|