2010-04-17, 15:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
Cytat:
Napisane przez innyrytm
hej dziewczyny, mam pytanie;
ostatnio troche schudłam, bo zaczęłam ograniczać i kontrolować to co jem. Wiem że jak się je za mało można mieć wiele problemów, między innymi stracić okres,dlatego nie chcem przesadzić z tym zdrowym odżywianiem i ćwiczeniami. Podam przykładowy jadłospis,a wy możecie określić czy jem zdrowo i mądrze, czy za mało.
1 śniadanie;
tu w zależności raz 1 raz 2 kromki razowca, na to serek wiejski,czasem ser żółty,albo jakaś szyneczka, i warzywa.
2 śniadanie;
na drugie jem zazwyczaj owoce typu pomarańcza, jabłko,kiwi.
obiad;
obiad zazwczyczaj jem do syta i tu np. 2 średnie ziemniaki, gołąbek, dużo sosu.
podwieczorek;
zazwyczaj jakiś owoc typu gruszka,pomarańcza,kiwi,b anan.
kolacja;
i tu jest różnie,czasem jogurt z płatkami kukurydzianymi, czasem z jakieś 2 kanapeczki, i owoc jak dam radę .
to tak ogólnie co jem. czasami jak mam ochote to wcinam kawałek ciasta ale to bardzo rzadko. pije wode i herbate bez cukru.
ćwicze ok 3 godz. na w-f w szkole, w domu około godziny kręce hula hopem .
i odrazu napiszę że mam 15 lat 163 cm i waże 47,7 kg. Proszę o szczerą opinię ; )
|
wedlug wskaznika BMI masz niedowage, wiec ja bym na Twoim miejscu wiecej jadla. na 2 sniadanie dorzuc jakas kanapke, bo owoc to nie jest żaden posilek tylko ewentualnie przekaska/dodatek do posiłku. tak samo do podwieczorku bym cos dorzucila np. jogurt+orzechy. wedlug mnie jest za malo.
|
|
|