Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-17, 21:30   #3457
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A u mnie się poprawiło. Dokładnie nie wiem co zadziałało, ale myłam włosy co 2 dzień i ten drugi pod koniec już był niebardzo, a teraz co 3 dni i na domowe porządki to ten 4 jeszcze bym przebolała jak związane.
A oto co zrobiłam, niestety mniej więcej na raz:
- tabletki na wzmocnienie włosów,
- obcięłam włosy,
- zrezygnowałam z odżywki i uzywam jedwab w płynie,
- zmieniłam tabletki anty,
- zmieniłam szampon (do włosów cienkich i słabych)
No i po obcięciu mam krótkie włoski więc noszę cały czas rozpuszczone i się nie przetłuszczają mimo to.
Wydaje mi się, że najbardziej zadziałała zmiana odżywki i szamponu.
Według mnie najbardziej mogła pomóc zmiana tabletek antykoncepcyjnych- w końcu to są hormony, a to hormony mają często decydujący wpływ o przetłuszczaniu się skóry, w tym skóry głowy. Zrezygnowanie z odżywki też mogło zmienić sytuację, bo zwyczajnie włosy są suchsze. Mam nadzieję, że nie masz też jedwabiu z alkoholem- wysusza bardzo. Na zdrowie włosom może nie wyjść zmiana odżywki na jedwab, ale zobaczymy. Jak masz zdrowe włosy ogólnie to nie powinno być źle.

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;1863470 8]mi troche pomógł wax z biosiarką.[/QUOTE]

O, fajnie! Mnie on tylko nawilżył fajnie włosy. Nawet stosowany z szamponem nie przeciwdziałał przetłuszczaniu. Ale też go nie przyspieszał więc nie narzekam.