2010-04-18, 13:01
|
|
Raczkowanie
|
Co sądzcie o katastrofie w Smoleńsku?
Ostatnio oglądałam na you tube bardzo ciekawy filmik nakręcony kilka minut po wypadku, kiedy to samolot jeszcze płonął.
Autor filmiku zblizył sie do kabiny pilotów gdzie było słychac dwa razy czystą polszczyzną słowa "uspokój się...........uspokój się"
Kiedy zbliżył się do reszty samolotu słychac było ewidentnie słowa "Boże mój", po obejżeniu tego filmiku jestem pewna, że z pewnoscią nie wszyscy zginęli od razu. Kiedy autor oddalił sie od wraku samolotu można było zauważyc czarną postac która zbliża sie do kabiny i 2 strzały później są już tylko krzyki Rosjan "Ubijat ......wsiech" <zabijac wszystkich> i kuźwa zmiana planów.
Tłumaczenie Rosjan - żołnierze strzelali w powietrze aby odpędzic osoby kamerujące. Jednakże w takim wypadku dym leci na bok a nie do góry jak na tym filmiku, tłumaczenie Rosjan - to musiały byc strzały z broni polskich BOR-owców, która sama zaczęła strzelac pod wpływem gorącej temperatury, jednakże takie strzały zachowują się jak popcorn nie wytwarzają dymu i nie są w stanie nikogo skrzywdzic.
Jak to możliwe, że żołnieże Rosyjscy od razu byli na miejscu tragedii - pierwsi nawet od najbliższych mieszkańców, później przez około 30 min. na miejsce wypadku nie wpuszczanu żadnego Polaka.
Dziwnym jest dla mnie fakt, że mimo iż kabina pilotów była cała żaden pilot nie przeżył a wręcz większosci do dzisiaj nie odnaleziono.
Oglądałam ostatnio wypowiedź dziennikarza w telewizji, który mówił że to nie możliwe iż nikt takiego wypadku by nie przeżył, był na miejscu katastrofy i kamerował widział nawet rannego pilota który podnosił ręce ale Rosjanin podszedł do niego i zażądał zwrotu taśm. Wyrzucił go z placu, a potem było słychac strzały.
Oglądałam również wypowiedź człowieka który powiedział że nie należy tej sprawy rozstrząsac bo mogłoby to rozpętac koleją wojne a nam konflikt z Rosją nie jest potrzebny. Rosjanie zarządali aby ten filmik wycofac z całego internetu. Dodam że Polacy poszukiwali osoby która nakręciła ten filmik jako bardzo ważnego świadka wydarzenia jednak zbiegiem okolicznosci został w dziwnych okolicznosciach zamordowany "przez chuliganów"
Oto link filmiku wraz z dokładnym opisem na co trzeba zwrócic uwagę:
0:10 - po lewej stronie w lesie widać postać, która zmierza na miejsce wypadku, idzie dosyć szybko
11s-12s sekunda Widać postać która idzie po lewej stronie, ta sama co w26s
26s kolo koła: widać idącego człowieka w starej kurtce
0:19:00 - postać na wraku samolotu pomiędzy lewym a środkowym kołem
0:20:00 SLycha po polsku i zdrowo: Uspokój Sie Z kabiny pilotow, która jest cala
0:22:00 - uspokój się!
0:29:00 - wsiech! (wszystkich!)
0:30-45s Widać białą postać która macha do kamerzysty... Pilot ?
0:31:00 - ubijat! (zabijać!)
0:31:00 - 0:44:00 - leżąca postać koło skrzydła, która podnosi ręce do góry w geście poddania się a z a z lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do góry rękami
0:34 - włącza się syrena
lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do
góry rękami
39s-41s - Ktoś wychodzi z kabiny pilotow czarna postać.
0:48:00 - dawaj siuda! (biegnij tutaj!)
0:50:00 - i ubijaj siuda! (i zabij tutaj!)
0:52:00 słychać glos "Boże Moj" możliwe ze Biskupa Płońskiego glos księża
0:53:00 żyje!
0:57:00 - STRZAŁ!
1:02-03 Ktoś wychodzi z kadłuba, albo przechodzi kolo kadłuba.
1:06:00 - STRZAŁ! WIDAĆ ŹRÓDŁO STRZAŁU !!! DYM IDZIE POZIOMO!!! PO WYSTRZALE Miedzy drzewami po lewej
1:09-1,10 - po strzale ewidentnie słychać ŚMIECH !
1:12:00 - zmiana planów kuźwa! / lub ja wam dam kurva
1:13:00 ja naprawdę !
1:13s - 1:16s widać jak ktoś stoi i po strzale jakby pada. Strasznie nie wyraźnie ale kamera naszczescie staje w miejscu (ucieczka kamerzysty który na moment przystaje) a postać opada na ziemie. (mozlie ze to ta która wyszło z kadłuba z 1:02s lub 39s.
1:16:00 - STRZAŁ!
1:20:00 - idziemy, towarzyszu, uciekamy
Słowa kamerzysty ostatnie:
"ni chuja, s***ie " - pierdo**, nie ma chu**, nie odejdę "
http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU
|
|
|