Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 5 kg w 7 dni - dieta z gazety
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-19, 08:06   #25
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea
Dot.: 5 kg w 7 dni - dieta z gazety

Witam,
Ja również jestem na diecie proteinowej. Po przeczytaniu książki Dukana "Nie potrafię schudnąć", postanowiłam poszukać w necie coś więcej na temat tej diety i właściwie dzięki niej trafiłam na to forum.

Dziewczyny, zastanawiacie się tu, czy możliwe jest schudnięcie w tydzień 5kg. Od razu spieszę odpowiedzieć, a właściwie potwierdzić to, co już wcześniej zostało napisane, NIE, nie można schudnąć tyle kilogramów w tak krótkim czasie, ale.......
można w ciągu tygodnia ważyć nawet 6 kg mniej,
ale to zasadnicza różnica.
Przy diecie Dukana, pierwszy tydzień, to spektakularna utrata wagi, mająca na celu zachęcić jej uczestników do dalszej drogi w diecie proteinowej. Na tym etapie diety protal, pozbywamy się jedynie zalegającej wody z organizmu, właściwe odchudzanie zaczyna się dopiero podczas II z IV etapów diety.
Dla potwierdzenia poniżej zamieszczam wykres spadku wagi u mnie. W ciągu tygodnia moja waga wskazała o prawie 4 kg mniej, ale ja przed rozpoczęciem diety BMI miałam w normie, więc moje spadki nie były aż tak spektakularne. Wygląda to obiecująco, czyż nie?

Jeśli ściśle przestrzegamy diety białkowej, spadki wagi się utrzymują się cały czas i wierzcie mi, osoba na diecie nie chodzi głodna.
Podpowiem tylko tyle, że dieta ta doskonale nadaje się dla osób, które uwielbiają zajadać się mięsem, rybami i nabiałem... oczywiście wszystko chude.
Koniecznie przeczytajcie książkę, zanim zdecydujecie się na tę dietę, a zobaczycie, że dla wieku z Was to TA WŁAŚCIWA dieta. Książki w PDF-e do ściągnięcia na Wizażu, w pierwszym poście 8 wątku o diecie Dukana.
Pamiętajcie o jednym. To dieta na całe życie...zresztą po przeczytaniu książki, dla większości stanie się to jasne.
Powodzenia, wytrwałości i silnej woli podczas gubienia zbędnych kilogramów, zwłaszcza przed latem
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując