Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - astma oskrzelowa a palenie papierosów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-19, 10:47   #77
K0G0 T0 0BCH0DZI
Zakorzenienie

Dot.: astma oskrzelowa a palenie papierosów

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie rzucajcie mi gromów na głowę - ja mam astmę, zdiagnozowaną ponad 2 lata temu. Rzuciłam palenie na tydzień - myślałam że umrę. Nie wiem, ale na mnie nikotyna działa jakoś inaczej - naprawdę lepiej mi się po niej oddycha, ja sama jestem w szoku, mało tego, to wyniki mi się polepszyły o ponad 70% Pięlęgniarka która wykonywała spirometrię kazała mi drugi raz powtórzyć badanie, bo nie chciała wierzyć, że w ciągu roku mogło mi się tak poprawić

Absolutnie nie namawiam do palenia, po prostu opisuję to jak na mnie działa. Mało tego, to nawet tu na wizażu w wątku o chorobach ruszyłam temat, i okazało się że nie jestem sama. Dwójka moich znajomych też ma astmę i ma podobne doświadczenia do mnie.
mam tak samo w styczniu rzuciłam palenie na 3 tygodnie i ledwo żyłam, cały czas kaszel i duszności. Jednak myśle ze zdrowe to to na pewno nie jest, szkoda ze astme i alergie wykryli mi dopieor 2 lata temu po tym jak paliłam juz 3 lata chociaż objawy miałam od 5 roku życia