2006-05-19, 00:29
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso
Cytat:
Napisane przez blue_eyed_kitty
Jakby to jasno wyrazić. Ważny jest dla mnie los zwierząt. Nie raz zawalałam szkołe z powodu wróbla zezwichniętym skrzydłem. Jestem niesamowicie wrażliwa na cierpienie zwierząt-niektórzy mi zarzucają że nawet bardziej niż ludzi...
Mimo to uważam że człowiek nigdy nie zrezugnuje z mięsa. Nie myśl tylko że jestem obłudna bo wróbelkom pomagam a krówki cierpią...
Wiem że wegetarianizm może być zdrowy...możę... Ale rezygnacja z mięsa jest wbrew naturze... Jak to ma być my rezygnujemy z mięsa a zwierzęta się w naturze zażynają... Bo tak jest...My jesteśmy tylko jednym z gatunków na tym świecie...Fakt, najokrutniejszym. Ale żeby to zmienić musiałaby się zmienić połowa ludzkośći... Miliony nie starcza...
Co moim zdaniem powinno się zmienić jest traktowanie zwierząt. To by wystarczyło...żeby nie cierpiały...
|
Zdaje sobie sprawe z tego, ze ludzie nie zrezygnuja z miesa...
Pozostaje mi tylko walka o kompromis - godne traktowanie i bezbolesna smierc dla zwierzakow...(rodzaj gazu?)
p.s Ciesze sie ze sa osoby takie jak Ty ( i pewnie wiele Wizazanek), ze przejmujecie sie losem zwierzat.
|
|
|