|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
Napisane przez atomufka
Rozumiem Cie doskonale.Z tym że Tobie na pewno jest 100 razy łatwiej bo masz ze sobą rodziców.Ja swoich nie widzialam juz 10 miesiecy  to nie jest łatwe nawet jak ma się juz swoje lata  Mysle ze gdybym miala tutaj lepszą pracę i znajomych to pewnie rozwazylabym pozostanie na dluzej,ale nie na zawsze  Jednak cenie sobie zycie rodzinne.A my tak naprawde jestesmy tutaj sami z TZ,ja nie mam juz nawet zadnej kumpeli ,bo wszystkie wrocily do Polski.Wszystkie weekendy praktycznie spedzamy w domu ,bo tutaj nic sie nie dzieje taka wioska  Jestem przyzwyczajona do zupelnie innego zycia.W Poznaniu na mojej ulicy było kino i teatr.Poza tym w Polsce tyle sie dzieje.Co roku latem festiwale,teatry ,eventy ...a tutaj taka posucha ze szok 
Irlandczycy spedzaja czas wolny w tych swoich pubach i to jest ich caly sens zycia 
|
Racja ja jestem w calkiem innej sytuacji bo mam tutaj rodzicow .. pewnie jak by mieszkali w PL to bym nie byla taka pewna zeby tutaj zostac .. My na szczescie na brak znajomych narzekac nie mozemy wiec przynajmniej jest co porobic w weekendy bo tak to szlo by chyba zwariowac ...