Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy ktoś szuka pracy?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 13:38   #3144
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

Gorzka Prawdo: bez tej szkoły pracowałam w Urzędzie Ważniejsze jest wykształcenie kierunkowe niż coś związanego z Prawem i Administracją.

Co do inż: widzisz, skoro Twój TŻ stwierdził, że studia inż są mało praktyczne, to pomyśl co jest na mgr Istna porażka i nie polecam nikomu - chyba, że ktoś chce pracować jako nauczyciel w szkole, albo zostać na uczelni.

U mojego ojca w pracy, w tym koncernie miedzynarodowym, najchetniej przyjmują po ... technikum. Na osobach z politechnik przejechali się nieraz, bo jak to słyszałam: "wyżej srają niż nos mają", o wielu rzeczach nie słyszeli na studiach, a po technikum zaraz to zrobią.
Oczywiście wiele zalezy od konkretnej osoby, ale generalnie umiejetności to jedno, a wykształcenie to drugie. Swego czasu, gdy nasz "rodzimy" zakład został przejęty przez Niemców i wszedł w skład koncernu były gigantyczne zwolnienia - poleciało wiele osób z inż, nawet po kilku kierunkach, a dużo osób po technikach zostało, a nawet awansowało. Liczy się tu bardziej fachowość niż papierek.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując