|
Dot.: Matura - prezentacje, tricki, materiały - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez a-kuku!
Fajniejsza jest druga teza przy czym możesz znaleźć do niej jakiś fajny cytat tak jak np ja do mojej: "Owoc zakazany smakuje najlepiej" Owidiusz. Najsławniejsze i najbardziej burzliwe historie miłosne miały swój początek w zdradzie.
Obie są dobre ale ta pierwsza jest zbyt oczywistą oczywistością  To tak jakbyś napisała, że biały stanowi kontrast dla czarnego i chciała to udowadniać w 3-stronicowym wypracowaniu 
|
Cytat:
Napisane przez kamcia199
wedlug mnie powinnas sie skupic na 1 tezie ale poamietaj ze w temacie pracy masz CELE czyli chodzi o liczbe mnogą.
ponadto nie zapomnij takze dodoac sposobów ich przedstawiania-tu chodzi o sposób narracji autra. moze to byc np. mowa pozornie zalezna i napisz też co taki sposób narracji daje postacji charakteryzowanej
|
Dzięki Dziewczyny, bardzo mi pomogłyście. 
Celi mam kilka, w tezie umieściłam tylko ten, który jest wspólny i charakterystyczny dla wszystkich czarnych charakterów literatury podmiotu. 
Pracę napisałam, jeszcze muszę trochę wzbogacić o informacje z jednej pozycji literatury przedmiotu.
I chyba muszę jeszcze skrócić, bo wyszło mi w sumie 9 stron czcionka 12. 
Finalna teza: „Dobro jest zadłużone po uszy u zła." Ryszard Nowosielski. Czarny charakter potrzebny do budowania pozytywnego wizerunku, kontrastującego z nim bohatera pozytywnego.
Myślicie, że się nada?
Edytowane przez kas!a
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:23
|