Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Matura - prezentacje, tricki, materiały - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-23, 09:22   #2186
kas!a
Zakorzenienie

Dot.: Matura - prezentacje, tricki, materiały - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez a-kuku! Pokaż wiadomość
Fajniejsza jest druga teza przy czym możesz znaleźć do niej jakiś fajny cytat tak jak np ja do mojej: "Owoc zakazany smakuje najlepiej" Owidiusz. Najsławniejsze i najbardziej burzliwe historie miłosne miały swój początek w zdradzie.

Obie są dobre ale ta pierwsza jest zbyt oczywistą oczywistością To tak jakbyś napisała, że biały stanowi kontrast dla czarnego i chciała to udowadniać w 3-stronicowym wypracowaniu
Cytat:
Napisane przez kamcia199 Pokaż wiadomość
wedlug mnie powinnas sie skupic na 1 tezie ale poamietaj ze w temacie pracy masz CELE czyli chodzi o liczbe mnogą.
ponadto nie zapomnij takze dodoac sposobów ich przedstawiania-tu chodzi o sposób narracji autra. moze to byc np. mowa pozornie zalezna i napisz też co taki sposób narracji daje postacji charakteryzowanej
Dzięki Dziewczyny, bardzo mi pomogłyście.
Celi mam kilka, w tezie umieściłam tylko ten, który jest wspólny i charakterystyczny dla wszystkich czarnych charakterów literatury podmiotu.

Pracę napisałam, jeszcze muszę trochę wzbogacić o informacje z jednej pozycji literatury przedmiotu.
I chyba muszę jeszcze skrócić, bo wyszło mi w sumie 9 stron czcionka 12.
Finalna teza: Dobro jest zadłużone po uszy u zła." Ryszard Nowosielski. Czarny charakter potrzebny do budowania pozytywnego wizerunku, kontrastującego z nim bohatera pozytywnego.
Myślicie, że się nada?

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155

Edytowane przez kas!a
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:23
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora