2010-04-23, 12:22
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
A ja się dzisiaj obudziłam z 3 nowymi pryszczami + jedną wielką boląca gulą na brodzie...To wszystko przez ten głupi okres, jeszcze mnie brzuch tak strasznie boli i ogólnie mam nastrój fatalny Jedyny pocieszający fakt to, że prawy policzek na którym mnie ostatnio wysypało bardzo ładnie się goi od kiedy zaczęłam go smarować brevoxylem, już tylko kilka malutkich krosteczek zostało a było naprawdę kiepsko
Mnie też właśnie najbardziej martwi to, że nawet jeśli pozbede sie pryszczy moja buzia już nigdy chyba nie będzie wyglądać tak jak kiedyś, mam tradzik dopiero od roku, a skóra już jest strasznie wymęczona, mnóstwo przebarwień, nierówny koloryt, rozszerzone pory, ogólnie wygląda strasznie niezdrowo i nawet gdybym nie miała żadnych krostek bez makijażu wstyd by mi było komukolwiek się pokazać....
Dziewczyny mam pytanie: Możecie mi polecić jakiś dobry w miarę tani, bezalkoholowy tonik? Do tej pory uzywałam hydrolatu oczarowego, ale juz mi się powoli kończy, a na razie nie mam funduszy na nowe zakupy z BU. Zastanawiałam się nad tym:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-15833-opis-Agropharm-Oeparol-UMT-Lagodny-tonik-bezalkoholowy.htm
Myślicie, że byłby ok? Bo w sumie ma bardzo dobre opinie. Może któraś z was go używała?
Ewka987 też jak mam wiekszy wysyp to udaję przed znajomymi, że jestem chora i nigdzie nie wychodzę i też nawet do osiedlowego sklepu bez makijażu nie wyjdę i wiem, że to głupie, że ludzie mają większe problemy, ale często patrząc na swoje stare zdjęcia zadaje sobie pytanie dlaczego akurat mi sie to musiało przydarzyć i to w wieku kiedy wszystkie moje koleżanki powyrastały z problemów z cerą i nawet te które miały spore problemy teraz mają ładne buzię, a ja wyglądam koszmarnie...
A Tżeta zazdroszczę strasznie, dobrze że masz kogoś kto Cie wspiera Chociaż ja nie wiem czy potrafiłabym być teraz z kimś, nawet jak poznaje kogoś np. na imprezie i mówi mi, że ładnie wyglądam to od razu stwierdzam, że albo jest ślepy albo bardzo pijany albo to dlatego, że jest ciemno;p A jak pomyśle, że jakikolwiek facet miałby mnie zobaczyć bez makijażu to mnie panika ogarnia...
Edytowane przez Madelaine
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:35
|
|
|