Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-23, 14:19   #1746
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Mój nadal synek wczoraj kpiąco pomachał jąderkami na monitorze, jakby naśmiewał się z głupiej matki, ze chciała kiedyś dziewczynkę Ale jest zdrowy, wszystkie wymiary prawidłowe, fika nóżkami jak oszalały i nie mieści się w kadrze. Specjalnie dla mnie lekarz sprawdził dokłądnie kręgosłup, czy nie ma rozszczepu i nic nie widać. Bardzo się cieszę , że wszystko w porządku.
Dziewczyny, usłyszałam wczoraj o dwóch patentach w razie gdyby dziecko nie chciało się ruszać (moja kuzynka uczyła się ich w szkole rodzenia). Taki najszybszy to wypicie szklanki lodowatej wody - dziecko podobno bardzo na to reaguje. A drugi jest dłuższy i wymaga konsekwencji, ale ja zaczynam go wprowadzać: za każdym razem, kiey maluszek kopnie, należy w tym samym miejscu, jakimś stałym sygnałem mu odpukać. Ja np. ustaliłam sobie, ze odpukuję mu trzy razy pod pępkiem. Moja kuzynka swojego szkraba uczyła tego przez 3 tygodnie. Ale potem miała spokój, bo jak go długo nie czuła, to wystarczyło, ze popukała umówionym szyfrem w jedno miejsce i mały zawsze odpukał Ja zaczynam edukowanie Tymka, zobaczymy, jak się sprawdzi

Pomidorko, On pewnie sie chcial pochwalic .
a rady na kopniaczki swietne, kolejnym razem odpukam Mu
Tak, chodzi o mure maxi cosi, tylko cena jak dla mnie powalajaca. Wybralismy jedo fyn, ma dosc dobre opinie i kosztuje 1300 zl.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
starapanna poczytaj sobie o łożysku przodującym jest to patologia ciąży, generalnie jak przy ujściu to nie za dobrze, później mogą się pojawić krwawienia z tego tytułu i trzeba u gina kontrolować zamkniecie szyjki, bo jest też często poród przedwczesny, gino Cię powinnien o wszystkim poinformować.
Nie ma się czym przejmować, ale bardziej dbać o siebie.
Pozdrowionka
tak, juz poczytalam co nieco. Narazie gin nie robi paniki, bo byc moze ze pojdzie do gory, oby . Chodze dosc czesto na kontrole, co 3 tyg, gin zawsze sprawdza szyjke, dno macicy.. i musze uwazac na siebie, zabronil mi dluzszych podrozy samochodem, tak wiec siedze na laweczce z babciami

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png

Edytowane przez starapanna
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:15
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora