Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-23, 15:21   #1720
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Obiecana fotka.

Odnośnie masażu szyjki, to boli cholernie ale warto
Ooochh jeeejuuu.. piękna!

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u położnej.
Super babka, strasznie symapatyczna i powiem Wam jakoś taki spokój wprowadza. To dobrze przyda się przy porodzie W sumie nic jej nie musiałam opowiadać, bo mój ginek poraz kolejny okazał się super gościem i wszystko jej opowiedział co i jak, więc wie że nie ma pewności czy SN czy CC. W każdym razie umówiłyśmy się tak że jak będę wiedzieć co i jak to do niej zadzwonię- myślę że może w najbliższy wtorek coś się nakreśli (jak będę mieć KTG to na pewno gin zrobi też szybkie USG żeby małą zważyć). Oczywiście jakby się cokolwiek działo to mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy, a ona z kolei skontaktuje się się z moim ginem. Oczywiście po porodzie przyjedzie do mnie do domu jak trzeba będzie nawet więcej razy- w szoku jestem bo nawet na to nie liczyłam mieszkam ok godziny drogi od Krakowa.
Jeśli natomiast okaże się że będzie CC to też mam dać jej znać a ona nawet jak nie będzie na dyżurze to zrobi jak to powiedziała "małe poruszenie" żeby się mną położne odpowiednio zajęły- np. pomogły się jak już będę mogła wstać wykąpać itp. (Jak będę mieć CC to umowy nie podpisujemy więc tu znów się zdziwiłam).
Przy okazji mój gin był w szpitalu na dyżurze i położna go zawołała bo chciał się ze mną widzieć - chciał sprawdzić serduszko na USG, bo u siebie też ma super sprzęt ale nie zaszkodzi na innym sprawdzić. Robił USG w obecności dwóch innych ginów i stwierdzili, że niby jest mała niedomykalność lewej zastawki ale przez USG ciężko to stwierdzić, bo równie dobrze może to być zaburzony obraz czy coś takiego, a jakby było coś poważnego to by były jakieś "turbulencje". Jeśli chodzi o rozmiar to powiedział że najprawdopodobniej serduszko jest duże bo dzidzia jest duża. Więc ogólnie mam się nie martwić i nie myśleć o tym, ale oczywiście pediatra będzie powiadomiony i jak tylko mała się urodzi będzie dokładnie przebadana pod kątem serduszka.
Umówiliśmy się że będziemy monitorować wagę Kornelci i jeśli nie urośnie zbytnio to czekamy na SN, a jeśli urośnie i będzie taka konieczność to CC. Czyli CC tylko w ostateczności z czego się bardzo cieszę
Oczywiście o serduszku dalej będę myśleć, ale już jestem spokojniejsza tym bardziej że nie tylko mój gin je oglądał ale i dwóch innych lekarzy, i nie na szybko tylko naprawdę dokładnie. Musi być dobrze

A wracając mieliśmy przygodę M taki przez tą wizytę jakiś rozkojarzony, że zjeżdżając na inny pas przytrąbił kolesiowi w przedni bok. Przede wszytskim dobrze że dopiero ruszyliśmy ze świateł więc nie było to silne uderzenie ale mi od razu ze strachu o małą świeczki w oczach stanęły, na szczęście nie szarpnęło mną prawie wcale i z małą ok wszytsko. Jeśli chodzi o auto to nam się nic nie stało- tylko felga zrysowana tak to kompletnie nic- natomiast koleś lampa rozbita, zderzak porysowany i wgnieciony i nad zderzakiem nad kołem wgniecione. Chcieliśmy spisać oświadczenie, ale oni dopiero sprowadzili to auto i na nikogo nie zarejestrowane bo ma być dopiero na kupca, więc umówili się na kasę. Nie wiem jak oni to policzyli bo u nas by to wyszło jakieś 600zł jak nic a oni się zgodzili na 250zł bo tyle mieliśmy przy sobie.
Tak że poszło się kichać 250zł ale najważniejsze że nam się nic nie stało (mi i małej) i że naszego auta naprawiać nie trzeba.
Potem pojechaliśmy na lody na poprawę humorku i na zamek rozruszać mnie conieco- tazn nie wchodziliśmy do środka ale podziwialiśmy widoczki
Odwiedziliśmy też architekta, mamy już wstąpnie nasz

Liliputku to leż kochana i pomyśl że jeszcze tylko 4 tyg najważniejsze wytrzymać

A to zdjęcia ze spacerku...niestety nie było nikogo oprócz nas więc mężusia nie ma na zdjęciach
Pięknie wyglądasz!!

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
To co się do mnie nie przyznajesz? :P
Kiedy masz zamiar się rozpakować? Może nie zamiar ale planowy termin
Aaa juz widzę z suwaka 18 dni
A gdzie macie zdjęcia brzucholi?
Mogę zapytać jaki jest w waszym wątku największy przyrost wagi, obwodu brzucha?
Bo ja, mimo, ze mam jeszcze trochę czasu to już mam samopoczucie słonia 114 w brzuchu i AŻ 20kg na plusie
Ja startowałam z wagi 55,5 tydz temu było 62
A obwód brzuszka 90

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Matko Polko co tu się dzieje człowiek znika na kilka dni, a tu masowe rozpakowywanie ruszyło
Bydgoszczanko, Basiaku, Biricchino, Lindsley

GRATULACJE!!!

Bardzo fajne zdjęcie Luizy - taki stoicki spokój

O mały włos w zeszłym tygodniu do was nie dołączyłam Na kontrolnej wizycie dostałam skierowanie do szpitala. Obrzęki widoczne były już od pewnego czasu, ale niestety doszły do tego skoki ciśnienia, a po tym jak lekarz zrobił usg i okazało się, że mały rośnie coraz gorzej nie było na co czekać.
W szpitalu potwierdzili zatrucie ciążowe, ale na szczęście nie w jakimś dramatycznym stadium. Teoretycznie był to 38 tydzień więc mogli już robić na legalu cesarkę. Sprawdzili przepływy, nerki, poobserwowali mnie trochę i stwierdzili, że mogę wrócić do domu i dać małemu jeszcze trochę czasu, żeby urósł jak najwięcej. Tym bardziej że wszystko pozamykane i nic nie wskazuje na szybki termin (choć to już 39 tydzień). I tak kontroluję kilka razy dziennie ciśnienie, biorę leki i czekam...
Ale zdecydowanie lepiej być w domu
Nie ma to jak w domu
Dobrze że wyszło że wszystko jest dobrze

Ja się mogę zgodzić na rodzenie ale dopiero od wtorku
Zaczynam wtedy 38 tydzień, we wtorki akurat jest mój gin na dyżurze 24 godzinnym Więc moge wtedy

Bylam u kosmetyczki bo jak sobie pomyślałam że mam przywitać niedługo mała to nie w zarośniętych brwiach
I spotkałam mojego gina.. Ale chyba mnie nie widział

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora