2010-04-23, 17:22
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata - kolejna część kolejnej części :D
Uff - trafiłam 
Ale wątek w treść wzbogacony! Jak tu się przyjąć na nim, jak na razie tylko na trochę wpadać mogę.
Jednak zaległości w czytaniu nadrobiłam i w tak zwanym międzyczasie obiadek ugotowałam na dwa dni - żeby jutro czasu w kuchni nie tracić, skoro pogodę zapowiadają piękną .
Na starym wątku Nasturcja napisała:
"..wiem jednakze, zem Unemu obuw sportowy wyprala
a nowy byl, niemal, uzyty znaczy sie incydentalnie
i obuw byl ow bananem ( w czasie po-pranym)"..
Czy Un teraz sam zajmuje się czyszczeniem swojego obuwia ?
Bo ja, gdy mojemu mężowi ciuchy uprałam - (a one nie wiedzieć czemu ) zmniejszyły się znacznie i zmieniły odcień - to mam ten obowiązek zdjęty ze swoich barków do końca "po-życia".
Jak i prasowanie spodni - On tak idealnie kanty sobie wceluje - że Go nie doścignę w tej skrupulatności 
a Big-Mama rzekła :
"A czemużto Niunia z pałą na naszą Dorotkie dybie ? 
Dorotka fajna jest
i nieulękła"
Skoro tak - to dziękować Bogu pewnie ani się nie ulękła, ani za złe mieć nie będzie. Mam nadzieję -z nadzieją, że płonna ona nie jest.
Ale od Big Mamy pewnie na tyłek razy przyjąć trzeba.
Wszystkiego dobrego na przyszłe lata w "po-życiu" .
I na zaś, dla Zuzi 
Dorota-Coco - a Ty zezłościłaś się na tego bejsbola?
i jeszcze Nasturcja:
..."taka, ktora wiedzac o mnie, miala kochac i wychowac
zamiast"...
Och, ale za serce mnie ten Twój tekst Nasturcjo chwycił.
Ja mam w pamięci własny dom - "nie dom" z dzieciństwa, wciąga w mroki wspomnienie - odganiam je prędko ! ale w Tobie także zaległo w zakątkach duszy. 
i to:
ruchy ciala zezwloka trzeba ograniczac
bo sie cialo wyruch.uje

Joasiak:
Padło mi na zatoki przynosowe, nos mnie boli, wydzielina potocznie zwana smarkami nie spływa i tego typu przyjemności, a do lekarza najprędzej we wtorek mogę iść.
Empirycznie sprawdziłam - w takiej sytuacji doraźnie - bardzo skutecznie pomógł mi "Sulfarinol". Kropelki (zawiesina) - bez recepty, kosztuje ok. 9-10 zł. Jeśli jeszcze nie masz czegoś skutecznego - kup. Przyniesie ulgę.
Edytowane przez Nenunia44
Czas edycji: 2010-04-23 o 17:23
|
|
|