2004-01-19, 21:15
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Re: znacie jakieś sposoby na poprawę koncentracji i wydajniejsze uczenie?
Ja przez cały semestr generalnie się nie uczę (no chyba że jest jakieś kolokwium) Zaczynam się uczyć tuż przed sesją. Do każdego egzaminu przygotowuję się około 2 dni (to znaczy 2 wieczory). To jest dla mnie najlepszy sposób - uczyć się krótko, a intensynwie. Kiedyś próbowałam uczyć się do egzaminu na tydzień przed. Dzień przed egzaminem i tak musiałam przerabiać wszystko od nowa 
Oczywiście koniecznością są moje własne, porządne, kolorowo pozakreślane notatki Czasem dochodzą książki. Po prostu siadam i dwa wieczory poświęcam na ich czytanie. Czytam je 2 razy (no czasaaami 3 razy), trudniejsze rzeczy powtarzam nie patrząc w notatkii i w dniu egzaminu już się nie uczę (a już na pewno nie zaglądam do notatek na 10 minut przed) 
W ten sposób nie używając żadnych "dopalaczy" zdobywam piąteczki i czwóreczki na państwowej uczelni, co, jak mówili mi znajomi z państwowych, jak ja jeszcze studiowałam w prywatnej, jest "absolutnie niemożliwe" 
Oprócz tego mojego "sposobu" mogę Ci doradzić Plussssha Active bo słyszałam, że jest dobry...
Powodzenia!!!
|
|
|