2010-04-25, 18:06
|
|
Zadomowienie
|
Komentarze Klientów - wątek terapeutyczny :)
Musiałam założyć nowy wątek, bo do wątku "Śmiechostki biżuteryjne" jednak nie do końca to pasuje.
Otóż, stała część naszej pracy, czyli komentarze Klientów Owszem, informacja zwrotna od Klientów jest ważna, bywa bardzo konstruktywna i bardzo potrzebna. A co najważniejsze, gdyby nie Klienci, nasza praca nie miałaby sensu, szuflady mają ograniczoną pojemność 
Każdy dba o swoje statystyki, wiadomo - każdy kolejny zadowolony Klient, i każdy kolejny pozytyw to ogromna przyjemność i motywacja do dalszej pracy. Bywa, że jednak czasem coś nie jest w 100% ok, zdarzają się uzasadnione neutrale, nawet negatywy.... cóż, każdemu może zdarzyć się wpadka czy pomyłka. Trzeba wyciągnąć z tego wnioski i mieć nauczkę na przyszłość.
Ale, zdarzają się również takie komentarze neutralne, lub negatywne, od których ręce opadają...Czasem wystawiane za coś, co kompletnie od projektanta nie zależy. Czasem przez brak wyobraźni Klienta, a czasem przez kiepski humor owego, bo inną przyczynę trudno znaleźć....
No i to już jest mniej miłe. Chyba każdy z nas odchorowuje długo taki niesprawiedliwy, nieuzasadniony, dziwny neutralny/negatywny komentarz. I dlatego zakładam wątek terapeutyczny Do dzielenia się takimi przypadkami Zawsze to jakoś tak lżej, gdy wiadomo, że każdego to czasem spotyka. No i gdy inni rozumieją, że dana opinia jest krzywdząca, i podadzą łapkę na pocieszenie 
Zapraszam do wpisywania I swoje komentarze, i znalezione. Dla higieny psychicznej 
No dobrze, więc ja zaczynam....
Kilka dni temu wpisywałam w "Śmiechostkach..." komentarz neutralny (nie mój), który został wystawiony, bo chyba klientka miała zły dzień... Cytuję: "W zasadzie niby wszystko OK,ale jestem rozczarowana". Cóż...... I już myślałam, że to będzie numer 1, trudny do przebicia. Ale dzisiaj znalazłam inny. Komentarz do przepięknych kolczyków z Trendy. Neutralny. Brzmiał: "Tak misterne że nie wiadomo jak wziąść te kolczyki w ręce a co dopiero nosić". Hmmm.....no to trzeba było wystawić negatyw :/
|
|
|