2010-04-26, 16:59
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Napisane przez --Olka--
Ja bym radziła przy używaniu brevoxylu stosować filtry, ale jak wiadomo, ciężko znaleźć coś niezapychającego, także jak ktoś nie ma na to siły to niech nie używa, tylko nie należy się potem dziwić pojawiającymi przebarwieniami.
No tak. Ale tylko w wypadku jeśli gronkowiec czy inna bakteria jest jedyną przyczyną trądziku. Często niestety przyczyny są złożone.
Ja nie trafiłam jeszcze na idealny filtr (na dniach będę testować nowy). Tej biodermy miałam próbki, nie pamiętam już dlaczego mi nie pasowała. Dobrze że tobie odpowiada. Każdy musi dobrać filtr po siebie. Argument jakoby nie miała zapychać, bo jest stworzona dla osób z trądzikiem jest trochę... beznadziejny (1001 albo i więcej produktów jest dla osób z trądzikiem i d***). Filtr najlepiej 50+, ostatecznie w mieście 30.
Opakowanie 100ml w żadnym razie nie może wystarczyć na rok! Jakby nakładać przepisową ilość (2ml) to starczy na 50 dni. Taką warstwę cieżko jest jednak nosić pod makijażem, dlatego ja przymykać oko i stosuję mniej (ok.1ml). Ale to i tak opakowanie wystarczy na 100 dni. Nie ma przebacz. Filtry się cenią.
|
hmm mnie ten filtr naprawde pomaga i nie zapycha. Prezpisala mi go dawno temu dermatolog i od tamtej pory kuje tylko ten widocznie nie mam wrazliwej twrazy poniewaz bedac 3 tyg na wakacjach w chorwacjii gdzie w dzien w dzien byl upal po 35-40 C w cieniu i mialam 30 i nie mialam twrazy nic a nic czerwonej wrecz powiem ze odrazu braz i to bardzo jansiutki ( w porownaiu do reszty czekoladowej ciala wygladalam komicznie) wiec eh nie sadze zeby potrzebna byla az 50... no ale kazdy jest inny.. ja uzywalam brevoxylu, skinorenu nie uzywalam zadnego filtru , i nigdy nie mialam jakis podraznien ani nadmirnych pryszczy.. nie bylo roznicy u mnie.. dopiero pozniej zaczelam cudowac zfiltrami bez nich z domu nie wyszlam i szcezze mailam taka sama pryszczyce jak rok wczesniej...
no i fakt faktem po filtrach trzeba odczekac conajmniej pol h zeby nalozyc makijaz bo poprostu odrazu wyglada sie tragicznie... ta biala twarz i puder masakra jakas... stosowalam wiele filtrow i ten photoderm AKN jest dla mnie najlepszy i faktycznie stracza mi na dlugo.. nigdy nie smaruje tyle ile oni kaza bo porostu nie chce mi sie to wchlonac i czekam i czekam i czekam... tak wiec psikam sobie tym aplikatorem na policzki czolo i nos i rozcieram ) jest bardzo wydajny bo jest plynny. Tak wiec kwestia cery i subieektywnej oceny
|
|
|