Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-26, 19:38   #1431
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
martusia powoli powoli- nic na siłę. uważam, że powinnaś zwiększyć kaloryczność, poza tym masz niedowagę mała. 50 kg- zauważ, że jesteś wysoka 170cm. poza tym 1800 kcal i ruch. hmmm.... nie za bardzo.
ja mimo wszystko na Twoim miejscu zwiększyłabym ilość osiłków do 5- 6. mogłoby to być coś w rodzaju deseru, przyjemności, czy czego tam sobie lubisz. już byłoby o jakieś 450 kcal więcej. czasami nie ma się apetytu- ignoruj to- lub jedz coś co pobudza lub zaostrza apetyt np:
ostre przyprawy, cytrusy, słodycze( ale one nam nic nie dają tylko huśtawkę i spadek cukru). poza tym kolor pomarańczowy pobudza apetyt- np. pomarańczowy talerzyk, pomarańczowe pomieszczenie, a niebieski osłabia- hmmm psychologia- kto wie może coś w tym rzeczywiście jest. trzymam za Ciebie kciuki- Ty wiesz
Oj 5-6 to już w ogóle by była masakra, przy moim trybie życia mam problem z 4 posiłkami, a nie zmienię tego, bo nie chcę żyć żeby jeść. Dzisiaj byłam na targu i zapach tego wszystkiego, tych nowalijek mnie rozwalił. Nie będe na siłe jeść nie chce tak, przecierz nie o to chodzi. Może to jakaś chwilowe i przejdzie. To liczenie kcali męczy mnie, nie lubie tego, ale musze bo w kółko mi za mało wychodzi najchętniej jadła bym same owoce i warzywa normalnie
Dzisiejszy nie wygląda najlepiej znowu, chyba jeszcze gorzej, nie wstawię bo będą straszne baty (doliczyłam się zaledwie 1200 kcal, masakra po prostu....
Wiem, wiem dziękuję
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora