Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Psychiatra - cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-27, 09:49   #4265
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra - cz. 2

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
to dla mnie troche przegiecie
a co z aids? nowotworami? gnijacymi jelitami, ktore ludziom wycinaja? od placebo przestana gnić?
Nie no, bez przesady.
Ale jeśli człowiek się podda psychicznie to organizm też przestaje walczyć.
Człowiek z powerem, chęcią walki, życia, ma lepsze wyniki w leczeniu. To się chyba zawsze sprawdza.
Nikomu chyba wola walki i dobre nastawienie w niczym nie zaszkodziło.

A "nieuleczalni ludzie" to pisałam jak rozumiem. W kontekście tego co ja o tym myślę to sprzeczności chyba nie ma żadnej.

Wiecie...ciężko się strasznie uwolnić od myśli o osobie, która popełniła samobójstwo. Kiedy myślę o M. dociera do mnie zawsze jak głęboko musiałam tkwić w tym koszmarze, jak strasznie bolała mnie każda komórka, skoro zniknęły wyrzuty sumienia i uczucia względem innych osób. Jak bardzo nie zdawałam sobie sprawy jak by to zabolało moich bliskich nawet sądziłam, że się ode mnie uwolnią. Tym bardziej jest mi przykro...bo znam dwie strony medalu : co trzeba czuć by mieć odwagę, oraz co czuje osoba, która kogoś traci.
To nieprawdopodobnie smutne.
Wiedzieć co to za stan, mieć świadomość, że się nie mogło nic zrobić i jeszcze tak beznadziejnie tęsknić za kimś...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tusamolot Pokaż wiadomość
18. w czerwcu 19 skoncze. i potrzebuje zdecydowanie psychiatry,i to jak najszybciej...gdziekolwie k pytam nie maja miejsc i zaczynam juz podejrzewac,ze mowia to na 'odwal sie' :<
Typowe, bo tak faktycznie jest z tymi miejscami. Do miesiąca czasu można czekać. Ale cię powinni wpisać, np na czerwiec, a nie, ,że z kwitkiem odesłać.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora