Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rodzinna rywalizacja..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-05-21, 21:00   #1
Aneth:)
Wtajemniczenie

Rodzinna rywalizacja..

wiecie co, musze się gdzieś wygadać :P wybaczcie mi..

Czy u was też jest tak,że rodzina "rywalizuje o dzieci" ?? które najlepsze,najinteligentni ejsze,najładniejsze??

Właśnie wróciłam z rodzinnego spotkania. Jestem teraz przed wyborem kierunku na studia.Chciałam iść na Fizykę,przy czym cała rodzina (oprócz moich rodziców)odradzała mi to.Po pewnym czasie i tak zrezygnowałam.Jednak na pewno wybiore coś z pogranicza matmy i fizyki. To ci wymyślają mi jakieś kierunki humanistyczne (kompletnie nie mam predyspozycji i zmarnowałabym swoje talenty,jeśli to można tak nazwać), potem języki (znam dobrze, ale tłumacze ,że traktuje to jako umiejętność przydatną w życiu a nie jako profesję) a na końcu przeszli samych siebie już.. proponują coś ze sztuką. (nie lubie okropnie historii! a sztuką się nie interesuje). Jestem normalnie przygnębiona...

Tymbardziej,że wszystko ma zaczątek w tym,że jestem najmłodsza.Inni już dawno pokończyli studia. (i są "cacy"). Ja jestem traktowana jako jakaś owieczka, która niewiadomo czy sobie poradzi na studiach, jeszcze na maskich kierunkach. A prawda jest taka,że uczę się naprawdę dobrze,dobrze zdałam maturę.Tylko,że oni w ten sposób wywyższają swoje dzieci... (

I co tu z takimi robić??? Eh..