2010-04-28, 14:50
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Podwojne farbowanie raz po razie w domu-pomocy
Cytat:
Napisane przez pingwinek=]
nałozylam drugi raz farbe, zobaczymy czy pokryje ta czerwien. jak na razie trzymam ta druga farbe i powiem ze troche szczypie mnie teraz ta glowa ;(
farbowalam casting creme gloss, i nie polecam juz koloru BROWNIE ;p
|
I jak? pokryło te czerwone ordrosty? Troche sie spóźniłam z odpowiedzią, ale tak na przyszłośc dodam, że jeśli nie masz włosów w naprawde fatalnym stanie, to spokojnie możesz pofarbować drugi raz tego samego dnia. Zwłaszcza, jesli wczesniej farbowałaś np. Castingiem, który jest dla włosów delikatniejszy niż wiekszość zwykłych farb. Włosy mogą sie troche podsuszyć, ale dobra odżywka tuż po farbowaniu i odpowiednia pielegnacja przez kolejne dni powinny załatwić sprawe. Ja użyłam kiedyś 3 farb jednego dnia - rozjaśniającego blondu z L'Oreala (odrosty i połowa włosów wyszły po nim paskudnie pomaranczowe, reszta nie zmieniła koloru). Chciałam to koniecznie czymś przykryc, wiec zdecydowałam sie na "orientalną czekolade" Wella Safira. Farba prawie nie pokryła włosów, kolor wyszedł bardzo nierówno. Na to w desperacji położyłam wieczorem "brąz" L'Oreal Casting, który wreszcie ładnie pokrył włosy i ujednolicił kolor dużo tego było jak na 1 dzien, ale włosom wtedy nic sie nie stało i nadal były w dobrej kondycji
|