|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki rozmiar stanika nosicie?
Cytat:
|
Napisane przez lalesia
zalezy, czy 70 czy 75  jesli 70 to C, a 75 B (ale to juz mi jezdzi po calych plecach). Orientujecie sie moze, czy ktoras firma robi rozmiar 65 w obwodzie i najlepiej miseczka C? Mam 64 pod biustem i wszystkie 70 sa zazwyczaj zaluzne 
|
Skąd ja to znam Heh, mam 65 pod biustem i miseczke C lub D i kiszka na całego... Lalesia, ja widzialam na stronie www.bellissima.com.pl , tam są nawet staniki z 60 pod biustem, ale ceny mają (nie wiem czy dobrze wpisalam adres, chyba bez "com" powinno byc, ale nie wiem)... To jest problem na calego, bo nawet w Triumfie nie ma... Nakwiększe bylo 65 B Ja po prostu kupuję sobie na bazarku obwód np. 80 i miske C/D a potem w domku przerabiam na 65 (znaczy "w spoczynku" stanik ma jakieś 55 cm, a po rozciągnieciu 65). Kupuję na bazarku, bo nie mam sumienia przerabiać takich po 50 zł Kiedy ide do zwyklego sklepu, to babki robią na mnie takie oczy , że jakiś mutant jestem, bo miska C lub D to pzreważnie jest 70/75, one myślą, że mi się coś pomyliło i patrza na mnie jak na wariatke , wiec wole iść na bazarek i sama sobie wybrac. A najlepsze jest to, że np. w sklepie proszę o 65 C , sprzedająca mi daje 70B albo też 65 A Ja tłumaczę,że to jest ogromna różnica, a ona mi wpiera, że np. 70B=65C , albo 65D=70C (obwod 70 mi sie okręca na całego) No co za baby pracują w tych sklepach A najlepsze bylo, jak chciala mi jedna jędza wcisnąć 65 A i mi wmawiala, że bedzie pasował (ja jej mowie, że chce 65 C albo 65 D, a ona mi mowi: "taki malutki staniczek to w kolekcji dla nastolatek bedzie" i daje mi 65A A ja jej tlumacze, że malutki to owszem,ale obwód a miska większa musi być,bo w 65A to ja sie nie zmieszcze a ona na mnie patrzy, jak bym była nienormalna Te baby w sklepach nie widzą róznicy miedzy np. 65A a 70A , 70B a np. 65B, 65C a 70C albo, co gorsza, miedzy: 65C a 70B lub 65D a 70C
No, to sie wyżaliłam 
P.S. Adres bellissima wpisalam dobrze
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
|