Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - KW - prawda czy fikcja!?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-02-05, 21:47   #1
Kasia32
Gość

KW - prawda czy fikcja!?

Zastanawia mnie jedna rzecz. Często przeglądam KW w nadziei, że opinie tam znalezione pomogą mi w doborze kosmetyków zarówno do makijażu jak i do pielęgnacji. Zauważyłam,że jest pare wizażanek, które wyjątkowo aktywnie opisują wszelkiego rodzaju kosmetyki. Mają po 600 - 900 wystawionych ocen, i to w przeciągu 2 lat! No jak dla mnie to chyba przesada, musiałabym codziennie testować po 2-3 kosmetyki każdego dnia w roku! Czasem też obserwuję np. ocenę kilku kosmetyków tej samej kategorii jak np. podkład pod rząd... I może też jeszcze mogłabym to jakoś sobie wytłumaczyć np. dostępem do próbek, to jak można wytłumaczyć ocenę 6 kremów przeciwzmarszczowych w ciągu 3-4 tygodni?? Nie będę ujawniać tu pseudonimów szczególnie aktywnych pseudowizażanek, bo nie chodzi o wytykanie nikogo palcami, a poza tym każdy kto chce może kliknąć na pseudonim i znajdzie wszystkie wystawione przez daną osobę opinie. Chodzi mi tylko o to, ile jest warta sugestia i kierowanie się wyborem danego kosmetyku, jeśli kilka z jego opinii jest po prostu żartem, zabawą bądź czymkolwiek innym, a nie solidną oceną.... I co o tym sądzicie?
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując