2010-04-30, 17:54
|
|
Przyczajenie
|
Metamorfoza ubraniowa - doradź mi, jak mam się ubierać:)
Funkcjonuję na wizażu od wielu lat, jednak postanowiłam założyć ten wątek pod innym nickiem. Założyłam już wątek na forum modowym, ale został on zamknięty. Siłą rzeczy piszę tutaj
Mam 20 lat, jestem wysoka (ponad 170 cm) i ważę dużo za dużo co zresztą widać na zdjęciach. Na fotkach stoję wyprostowana i z lekko wciągniętym brzuchem, jednak wiadomo, że nie można cały czas stać w taki sposób.
Mój styl określiłabym jako sportowy, który składa się z jakiejś bluzki, dżinsów, butów sportowych i bluzy z kapturem. Dostaję szału, jeśli coś jest niewygodne i mnie uwiera albo uciska, dlatego często noszę rzeczy zbyt luźne. Np. spodnie - wolę, jak mi spadają, niż jak mnie uciskają Poza tym w ciasnych spodniach wychodzą mi fałdki na brzuchu, który jest największym mankamentem mojego ciała.
Nowym strojem chciałabym trochę przykryć moją tuszę. Jednak mam też pewne atuty: duże piersi (potrzebuję jednak stanika, który je podtrzyma, na zdjęciach widać, że są nisko) i dość długie, nawet szczupłe nogi.
Kiedy mam na sobie coś eleganckiego to czuję się "przebrana", jakbym nie była sobą. ALE: niedługo czekają mnie studia, pierwsza praca, dlatego muszę trochę zmienić swój styl. Dlatego chcę ubierać się bardziej kobieco i elegancko.
Proszę nie zwracać uwagi na bałagan w tle na zdjęciach
Na dwóch ostatnich fotkach mój wiosenny płaszczyk, niestety nie dopinam się w nim już i chodzę w rozpiętym
Proszę o rady, jak ubierać się tak, by wyglądać szczuplej, bardziej kobieco i elegancko? Proszę o propozycje na strój codzienny i wieczorowy (niedługo czeka mnie np. wesele siostry ciotecznej)
|
|
|