Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 11:45   #418
_Magda
BAN stały

Dot.: Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso

A może mucha tez czuje ból?Jeśli nagle by jakiś naukowiec udowodnił że mucha mimo swej prymitywności ma świadomość i czuje ból tak jak pies czy kot(no,co,czysto hipotetycznie mówie ) to przestałabyś zabijac muchy??Pytanie hipotetyczne,ale odpowiedzi bym chciała od ciebie na serio.

Ty mnie uważasz za niemoralną a ja ciebie za nawiedzoną,niedojrzała jeszcze osóbke która kiedyś wiele zrozumie.Przedw wszystkim nie rozumiesz tego,ze niektóre zwierzęta sa hodowane tylko na mięso.Taka np odmiana krów-mięsne(inne niż te na mleko).Albo kurczaki.No przykro mi,ale te zwierzęta są ciągle mnożone tylko z powodu ich przeznaczenia.Gdy urosną są zabijane.Dla mnie też to nie jest taki lighcik,jak o tym pomyślę-straszne.Ale nie można dać się zwariować.Ludzie stoją jednak wyżej.Są dla mnie ważniejsi.Jeśli mam się czymś przejmowac to tym co dzieje się na świecie z ludźmi.Nie musze chyba przytaczac przykladów?Chyba każdy wie jakie okrucieństwa się zdarzają.
Za niemoralną uznałabym prędzej osobę która nie zareaguje gdy jest świadkiem przestępstwa-czyli wszechobecna znieczulica.Ciekawe ile wegetarian odwrociło głowe gdy jakis kark "poprosił" kogoś o komórkę albo portfel??Myślę,że po tym co kto je nie można rozpatrywac moralności,ale wiem,że każdy musi do pewnych wniosków dojść sam.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując