2010-05-03, 12:53
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
Napisane przez tabinga
Ayu, Emilciu, Maro bardzo Wam dziękuję za odpowiedź na moje pytanie o deserki. Bardzo dużo zyskuję dzięki temu forum. Kofane bardzo podoba mi się pomysł-maj-zaczynamy dbać o siebie i już nigdy nie kończymy. Nie ćwiczę narazie-w środę mam kolejny zabieg manualny na kręgosłup i wtedy porozmawiam co mogę ćwiczyć. Moja dawka ruchu-spacer,normalne czynności w domku. Narazie chudnę więc wystarcza. Szkoda mi bo nie moge ze względu na kręgosłup pogonić na siłownię ale prowadzę zajęcia tańca więc mam dodatkowy ruch 2 razy w tygodniu. Od nastepnego tygodnia powracam do chodzenia z kijkami-rzeźbi to sylwetkę i nie obciąża mojego kręgosłupa. Jak widzicie dla mnie schudnąć to nie tylko kwestia estetycznych doznań ale zdrowego kręgosłupa dlatego tak skrupulatnie wielokrotnie i wciąż na nowo czytam te 3 książki i pytam Was na forum o różne rzeczy. Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie które tu dostaję. Niech spotyka Was dobro za to,że tyle umiecie innym dać.
|
Więcej takich postów więcej! To moim zdaniem jest super podejście do odchudzania, tak trzymaj 
Cytat:
Napisane przez Pink_Pixie
witam wszystkie zafascynowane Dukanem 
mi nie udaje się tak ściśle trzymać diety jak Wam- wczoraj zostałam zmuszona do zjedzenia bułki z kurczakiem i pomidorem...mam nadzieję,że tragedii na wadze po tym nie będzie
mam do was pytanko,otóż jakie jogurty jecie i polecacie?bo ja do tej pory kupowałam jogurt Sokólski 0% -byłam przekonana,że cukru też nie ma,bo coś mi się ubzdurało,że jogurt naturalny go nie zawiera.
A dzisiaj patrzę na opakowanie a tam w składzie cukier!!!!!  jakby nie mogliby go sobie go darować,a nie wszędzie wpychają ten cukier.
Nie pozostaje nic innego jak przed zakupem czegokolwiek najpierw przestudiować dokładnie etykietę 
|
Zmuszona? Przez kogo? Ja się nauczyłam, że jak będę komuś, kto we mnie wmusza, grzecznie, ale stanowczo odmawiać choćby i pół dnia, to ta osoba w końcu ustąpi. W taich momentach wolę być egoistką i pomyśleć, że większą krzywdę zrobię sobie, jeśli zjem coś zakazanego, niż tej osobie, która przez chwilę być może poczuje się rozczarowana, ale potem nawet nie będzie tego pamiętała. W przeciwieństwie do wagi 
A z jogurtów polecam JogoVita 1% i Naturalny Zott. Pierwszy ma lepsze parametry, ale ten drugi jest bardziej dostępny 
Cytat:
Napisane przez Domika7
Cześć dziewczyny! Jestem tu kompletnie nowa a postanowiłam się dołączyć do was dziś tj. w 7 dniu fazy uderzeniowej. Ważę baardzo dużo, bo aż 106,4 kg, przez I fazę udało mi się stracić 1,5 kg. Wiem, że to niezbyt ale tego się spodziewałam... Jak zwykle mam pod górkę  Książkę mam i przeglądnęłam ją dość dokładnie, korzystam z przepisów z forum. Dlaczego u mnie tak mało leci??? Macie może jakiś pomysł? Pozdrawiam Domika7
|
Może zrobiłaś za długą uderzeniówkę? W pierwszym poście tego wątku jest link do testu, zrób go i zobacz ile miała trwać. I jesli robisz dłuższą niż wskazana w teście, szybciutko na 2 fazę wskocz. Organizm mógł przejść w tryb głodówkowy i spowolnił się metabolizm.
|