Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bakteria helicobacter pyroli-ktoś miał??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-03, 17:12   #4
pipapipa
Raczkowanie

Dot.: Bakteria helicobacter pyroli-ktoś miał??

Menula to niestety nie jest takie proste i szybkie do wyleczenia, ale jesli twoje problemy żołądowe sa spowodowane tylko tą bakteria jest duza szansa że leczenie potwra ok miesiąca do dwóch i będzie ok. Ja po ok miesiącu znowu robiłam badanie na Helikobakter i było już go o wiele mniej po antybiotykach. Czasami antybiotyki są źle dobrane i wszystko się rozciąga w czasie i leczenie trwa dłużej. Niestety boleści brzucha możesz jeszcze troche odczuwać. Dodatkowo antybiotyk obciąża żołądek i stąd również mogą być te bóle. Pewnie lekarz przepisal ci cos osłonowego. Dieta to konieczność nawet jak już wyleczysz helikobakter to też przestrzegaj, takie jak my niestety muszą się już cały czas pilnować z jedzeniem. Moje problemy już trwaja tak długo że nie pamietam. gastroskopie, badania na helikobakter, badanie wątroby, trzustki, badania na alergeny, wszystkiego masa i ciągle mam z tym jakieś problemy, raz jest lepiej raz gorzej ale trzeba pilnować się z jedzeniem. Nie martw sie o ten helikobakter, niedlugo to wyleczysz, tylko idz skontrolować ich poziom, ja już drugie badanie robiłam z krwi (nie gastroskopie) Jak twoje samopoczucie sie nie poprawi czeka cie kolejna wizyta lekarska i dodatkowe badania, żeby wykluczyć inne schorzenia. Z żołądkiem naprawde jest ciężko zdiagnozować co dokładnie ci dolega i znaleźć dobre lekarstwo. Wiekszość z nas cierpi na zespół jelita drażliwego, i dlatego po zjedzeniu odczuwamy dyskomfort i bóle brzucha, dlatego tak ważne jest jedzenie lekkostrawne.Pozdrawiam
pipapipa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując