Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna coraz bliżej czyli maturzyścia '09 kontra drugi semestr cz. XX"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-03, 20:37   #4443
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2
Dot.: Wiosna coraz bliżej czyli maturzyścia '09 kontra drugi semestr cz. XX"

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
To te pokrojne cos to robilam..
Ej ale bez naskakiwania.. w domu glownie nie ja gotuje tylko mama..czasem pomagam.. a we wrocku jak gotowalam z kims to wlasnie by bylo szybko jak bylam po zajeciach to mi sie zazwyczaj nie chcialo.
Bo gotowalismy i po 2 h i bylam wykonczona tym ze jesc sie nie chcialo( po godz 17 jak konczylam zajecia)
Sa dania ze da sie szybciej zrobic. makaron,ryz.
Ziemniaki sie dlugo gotuja natomiast.
A poza tym on je za 3..wiec gotowane bylo jakby na 3 osoby.. kilogram piersi kurczaka 2 papryki na 2 osoby a ja duzo nie jadlam..
ja na nikogo nie naskakuje tylko byłam ciekawa co wg Ciebie to mało roboty przy jedzeniu.
Dla mnie przygotowanie obiadu na całej rodziny to max godzina siedzenia w kuchni a najwięcej roboty to zmywanie bo zużywam strasznie dużo naczyń.

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
No nie lubię Hmmm może kupię pieczarki i ser i włożę do środka i usmażę Tylko czy mogę tak bez bułki tartej i jajka usmażyć? Bo raczej nie gotuję tutaj zbytnio i tak kupować bułkę na jeden raz, to szkoda, bo się zmarnuje potem

Przecież usmażenie kurczaka z czymś nie zajmuje 2h A ziemniaki się gotują 30min, to dużo? Tzn ja wiem, że jak się wraca z zajęć po całym dniu, to czekanie pół h na obiad wydaje się długie, no ale chcąc mieć coś na świeżo przyrządzone to tak jest
oczywiście że możesz bez panierki będzie zdrowiej smak taki sam

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ziemniaki gotowaly sie 45 minut(mama w domu gotuje rowno godzine) a pieczenia kurczaka 30-40 minut a i ziemniaki same sie nie chcialy obrac a mieso w panierke skoczyc -chodz on mi duzo pomagal
ja nie wiem czy ja jestem taka zdolna czy co ziemniaki u mnie gotują się max 25min, makaron ok.7 ryż ok.12min. Nie lubie takiej rozgotowanej ciapki...
Kurczak 40min?! może miałaś indyka

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora