Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-06, 20:22   #3100
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19088722]Ja chcę już urodzić...

Dziewczyny, czuję coś dziwnego w bożence, że tak powiem. Napięcie? Swędzenie? COś podobnego do uczucia swędzenia dziąseł przy wychodzeniu ósemek No głupie uczucie że hej. Absolutnie nie chorobowe, ale wnerwiające.[/QUOTE]

Ja czuje w Bożence () takie napięcie.. takie naciągnięcie jak by..

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
to ja się pokaże z moim brzuszkiem z zeszłego tygodnia, hmm jutro idę do fryzjera bo fryzura ohydna
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
...

Może nie używana i ci zdrętwiała Albo Agatka już Ci się wyżyna jak ósemka xD

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U moich znajomych mówi się "jadwiga".
u mnie Kasia lub Gabrycha

Cytat:
Ale w tym artykule to chyba mowa o takim krzyku bez powodu ze strony biednego chłopa.

A opcja "idę do domu" to mnie już rozwaliła całkiem.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

"Jak pospieszyć spóźnialskiego?
Tę wyjątkową datę zaznaczyłaś w kalendarzu czerwonym serduszkiem i… nic. Pamiętaj, że tylko pięć procent kobiet rodzi w wyznaczonym dniu. Czy można coś zrobić, żeby długo nie czekać? Niczego na siłę nie przyspieszysz, choć owszem, czasem warto spróbować. Oto bezpieczne sposoby:
• Seks. Lekarze radzą, by wstrzymać się od stosunków na sześć tygodni przed porodem właśnie dlatego, by go nie przyspieszyć. Zawarte w nasieniu prostaglandyny wpływają na otwieranie się szyjki macicy. Jeśli minie termin porodu, możecie wykorzystać ten sposób.
• Stymulacja sutków. To metoda (niekoniecznie przyjemna, bo pod koniec ciąży sutki są bardzo tkliwe) na przyspieszenie produkcji oksytocyny, czyli hormonu, który stymuluje skurcze macicy.
• Ruch. Nie szoruj podłóg i nie wieszaj firanek, ale porządny spacer (a zamiast windy – schody) być może skłoni macicę do pracy.
• Liście maliny. Ziółka raczej nie podziałają jednorazowo. Rzeczywiście jednak napar z liści maliny działa naskurczowo. Nie zaszkodzi więc spróbować. Może maluch ruszy wreszcie na świat?"

Próbowała któraś chodzić po schodach?
Kurka ja mam tu 10 pięter, może wyskoczyć w dresiku i zapierniczać góra dół?
Ja chodzę kilka razy dziennie.. co prawda na 2 piętro.. i niiiic..
Może i ja wskocze w dress

Cytat:
Nie zapomnisz. Najwyżej Ci zarośnie.

U nas nie było nic do 8 miesiąca ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu, a jak olaliśmy temat i zaczęliśmy micimici to się okazało, że to w ogóle nie działa. Niby wywołuje poród, a tu nic... cisza.
U mnie to samo..
Pomyślałam że jak nie było tyle miesięcy to kilka razy i już.. i cooo.. ?!

Wogole brzuch mnie boli tak dziwnie po lewej stronie tak na dole.. taki tępy ból
No i ta Bożenka taka naciagnięta

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora