2006-05-25, 14:40
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Jastin83 spokojnie możesz wziąć Appap, Codipar albo Paracetamol, ja biore na moje bóle głowy i nic się nie dzieje z Wikunią. A zresztą nasze dzieci to juz nie są noworodki, wiec jedna taka tabletka nie ma wpływu. Tylko nie bierz nic z ibuprofenem itp.
A co do wtrącania się innych i zachwalania swoich dzieci to moim zdaniem robią to kobiety, które mają jakieś kompleksy lub nie sprawdziły się w roli mamy i było im bardzo ciężko a teraz to udają jakie to one dobre matki, jakie to ich dzieci wiecznie grzeczne, nigdy nie płaczące i nie marudzące, śpiące od urodzenia po 1 godzin w nocy, szybko się rozwijające (a o tym nie wiedzą juz, że niestety szybki rozwój dziecka moze oznaczać poważne problemy)
I ja wam powiem, że mi jest przykro czegoś takiego słuchać, bo wiadomo, że każda z nas tak jak i nasze dzieci ma lepsze i gorsze dni, i wiadomo, ze kazda mama chce aby jej dziecko było wspaniałe i najlepsze we wszystkim i to jest zrozumiałe ale nie rozumiem tego po co takim gadaniem i porównywaniem sprawiać przykrość innym mamą. Przecież każda z nas w roli matki tak naprawde ma gorsze chwile, dziecko płacze, obiad nie zgotowany, w domu nie posprzątane a tak trudno się do tego przyznać ...Ehh chyba nie zrozumiem nigdy takich ludzi.
|
|