Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bacik w akcji :D - wątek dbających o portfele! Oszczędzania cz.II :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-08, 20:11   #65
Lynn
Zakorzenienie

Dot.: Bacik w akcji :D - wątek dbających o portfele! Oszczędzania cz.II :)

Cytat:
Napisane przez EjjSenioritta Pokaż wiadomość
Jak czytam wlasnie,ze nie kazdy dostaje pieniadze od rodzicow,to teraz to doceniam jeszcze bardziej . Do salonow fryzjerskich nie chodze . Mam za pol darmo robione wlosy i to o wiele lepiej , wiec tez juz nie musze placic 120 zł miesiecznie na fryzjera . To tez juz cos . Najgorzej to jest z butami . Mam manie kupowania butow . 3 pary miesiecznie kupuje . A co do ubran to uwielbiam sh i mam za grosze markowe rzeczy Takze wyzbylam sie koniecznosci kupowania rzeczy w sieciowkach tylko i wylacznie .
To konto to tez dobry pomysl
Z butami to też tak mam, a właściwie miałam...Kupowałam mnóstwo. Teraz znowu zauważyłam u siebie zbyt dużą oszczędność- po prostu szkoda mi kasy wydawać na pewne rzeczy, zapewne dzięki wpływowi mojego TŻ W każdym razie kupowałam przez ostatnie 2 lata tanie buty...które się rozlatywały po 2 miesiacach. Doszłam do wniosku, że lepiej kupić jedne, drozsze, ale porzadne niż obkupywac sie na all butami za 35 zł.
A co do konta, to mój znajomy ma taki system, ze częśc pieniedzy zawsze przelewa sobie na oszczędniosciowe konto, do ktorego nie ma karty i jesli go kusi by wydac nadprogramowo kase, to musi zrobic przelew na inne konto, do ktorego ma bezposredni dostep, a to trwa dobę, wiec do tej pory w wiekszosci wypadków odechciewa mu się danego zakupu
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora