2010-05-10, 13:00
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przymusowe badania dla kobiet- sprzeciw
Cytat:
Napisane przez paula78
absolutnie nic nas nie obchodzi ale skoro badasz sie i tak to co ci szkodzi taki zapis dla tych których nie interesuja sie swoimi pochwami ??
Badania pracownicze tez olewasz ?tez mozesz napisac co pracodawce obchodzi moja krew czy mocz .
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------
problem w tym ze z papierosów panstwo ma calkiem niezły zysk i ta używka jest legalna.
ale oczywiscie jako wróg palenia i generalnie uzaleznień jestem za aby znależc jakies sensowne rozwiązanie.
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------
dokladnei a do tego wykrywamy raka na juz zaawansowanym poziomie i to leczenie to często i tak smierc pacjenta i po to ten czlowiek cale zycue placic skladki ?aby umrzec w cierpieniu i bólu ?
U nas lezy i kwiczy świadomosc i mentalność pt:"jak nic ni eboli to znaczy ze zdrowy"
"jak mlody to zdrowy"
"nie pojde bo jeszcze mi coś znajdą"
no i wstyd .
Niestety wiem jak wyglada leczenie i śmierć na raka jelita grubego z przerzutami na kosci 
|
Paulo, oczwiście pełna zgoda co do palaczy - jest ogromny dochód z akcyzy. Ale mam tu na myśli m.in również skutki palenia biernego oraz to, że w zasadzie ta akcyza niekoniecznie zwalnia z obowiązku dbania o zdrowie, czyli kontroli. Przypadkiem znamiennym jest tu przypadek prof. Religi. Wiedział, że jest w grupie ryzyka, był lekarzem, doskonale wiedział o konieczności badań. I co? I miał to w poważaniu. Wszyscy wiemy jak to się skończyło.
Cytat:
Napisane przez Mary Louu
No pewnie! -a to co zostanie zaoszczędzone NFZ powypłaca Polkom na konta 
|
Uważasz, że ja oczekuję zwrotu na konto? Nie. Oczekuję, że te pieniądze zostaną wydane chociażby na podwyższenie stawki za procedury endokrynologiczne. Bo mnie mój endo poinformował, że prawdopodobnie nie podpisze kontraktu na nowy rok ze względu na marną stawkę.
|
|
|