Wątek
:
Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady
Podgląd pojedynczej wiadomości
2010-05-11, 16:44
#
181
guska
Zadomowienie
Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady
Hm, jestem troszkę nie w temacie, bardzo bym chciała zrobić sobie ten żel.. Jednak przeszłam przez wszytskie strony i nie znalazłam dokładnego opisu co trzeba zrobic by ten cudowny specyfik wyprodkować
. Czy mogłaby któraś z Was napisać mi dokładny przepis?? Bardzo proszę. Nienawidzę swoich włosów. ;/
A jeśli coś przeoczyłam to zlinczujcie
ale baaaaaaaaardzo prosze o pomoc
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------
Cytat:
Napisane przez
Eloe77
Przepis na żel z siemienia lnianego:
2 łyżki siemienia lnianego niemielonego
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałośc mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu.
Wiem, wiem to było. Ale ja sie nie orientuję o co chodzi z tymi odżywkami.. i jak Wy to nakładacie?? Wszystko? Tak żeby całe włosy były w papce?
Czy jak..?
I co pozniej? Znaczy po nałożeniu? Zostawiacie..aż wyschną? Włosy nabierają jakiegoś zapachu? Czy nie? I czy te za przeproszeniem.. glutki
nie zasychają na włosach? I jak to z tym prysznicem? błagam oświećcie
To chyba wszytskie pyatnia
guska
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do guska
Znajdź więcej postów guska