Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dziewczyny, które o siebie nie dbają...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-12, 13:57   #12
Kirsti
Rozeznanie

Dot.: dziewczyny, które o siebie nie dbają...

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Ja np. porozmawiałabym z kolezanka i zaproponowala jej wyjscie, np do clubu, powiedziałabym jej, zeby do mnie wpadła a ja zrobie ja bostwo, zeby w domu zrobiła sobie SPA- peeling ciala, maseczka na włosy itd, a ja sie reszta zajme. Jesli natomiast ona uwaza, ze nie musi o siebie dbac- to bardzo mi przykro, ale Ty jej nie pomozesz. Znam wielu facetów (wychowylalam sie wsrod wielu kolegow) i oni np. uwielbiaja zadbane kobiety (uwaga! niekoniecznie w makijazu, czesto stawiaja na delikatny wyglad) , ale chwilowa niemoznosc (czyt. choroba itd) jest jak najbardziej zrozumiała. Ja osobiscie robie to dla siebie bo lubie miec gładkie i delikatnie ciało, czuje sie wtedy swietnie.
Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Zaproś ją do siebie, powiedz że będzie takie małe SPA maseczki sobie zrobicie, makijaż, woskiem czy tam pastą cukrową nogi potraktujecie (albo jej powiedz żeby ci pomogła bo sama nie dasz sobie rady za "pierwszym" razem, bo nie wiem jaką masz teraz metodę ) a w inny dzień na zakupy. Albo własnie zacznij temat tak jak ktoś wcześniej powiedział kupna depilatora, albo metodzie laserowej i może coś się dowiesz.
Uważam, że dziewczyny mają super pomysły. Zróbcie sobie z kilkoma jeszcze innymi koleżankami uroda party. Nałóżcie sobie różne maseczki, zróbcie peeling, możecie wykorzystać również domowe przepisy na maseczki i peelingi A na koniec włosy i makijaż Potem zróbcie sobie zdjęcia i jej pokażcie. Może wtedy koleżanka zauważy różnicę i stwierdzi, że świadomość tego, że ładnie wyglądamy dobrze wpływa na nasze samopoczucie

Co do pytania zawartego w temacie. Mam takich kilka koleżanek na uczelni. Inteligentne i oczytane dziewczyny, ale nie za bardzo dbają o siebie, bo chyba twierdzą, że makijaż czy ładne ciuchy odwrócą uwagę od ich intelektu i od tego, co mają do powiedzenia. A przecież nie muszą z siebie od razu robić Barbie Tylko zrobić coś z tymi zarośniętymi brwiami, niedopasowanym stanikiem i cerą, która błaga o odrobinę podkładu. Może faktycznie nie miały w domu wzoru tego, że należy o siebie dbać Ale ja też nie miałam Może z moją mamą nie jest aż tak strasznie, ale ja wiedzę na temat urody czerpałam z gazet i z internetu. Dla chcącego nic trudnego