Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zaproszenia na ślub cywilny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-12, 17:27   #1
joa_b
Raczkowanie

zaproszenia na ślub cywilny

Poradźcie mi.

Nasz ślub za niecałe 3 miesiące. Będzie to tylko ślub cywilny, bez wesela, szykujemy małe przyjęcie dla najbliższej rodziny (15 osób). Jakiś czas temu zaczęliśmy zapraszać na ślub rodzinę i znajomych - przy okazji, na jakichś spotkaniach. Do znajomych, z którymi prawie się nie widujemy, chcemy wysyłać zaproszenia pocztą, myślę, że nie poczują się urażeni. Zostaje jednak jeszcze trochę osób z rodziny (ci, którzy nie będą na przyjęciu). Mój narzeczony całą rodzinę ma w innym mieście, więc już obmyślił chytry plan, że obdzwoni ich, a zaproszenia wyśle pocztą. Moja rodzina mieszka bliżej, więc teoretycznie moglibyśmy ich z tymi zaproszeniami odwiedzać. Problem polega na tym, że mojego narzeczonego trudno będzie mi nakłonić do odwiedzania ciotek, których praktycznie nie zna i widział parę razy w życiu, a samej chyba nie wypada mi zapraszać? Poza tym dla mnie też trochę takie sztuczne jest odwiedzanie kogoś, z kim praktycznie nie ma się kontaktu, bo "tak wypada". W każdym razie mam dylemat - jak te zaproszenia podostarczać. Wysyłać, odwiedzać, dzwonić? Poradźcie coś.
joa_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując