Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 19:41   #4152
martusienka
Wtajemniczenie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez aelirenn1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny! pomocy!

Mam 20 lat i nigdy nie miałam prawdziwego trądziku. Co najwyżej wyskoczył mi jeden - dwa pryszcze, które szybko się goiły i był spokój. Używałam nawilżaczy delikatnych i to wystarczyło, tylko strefa T czasem mocniej się przetłuszczała. W styczniu wszystko się zmieniło. Nie dość, że wysyp za wysypem, pozostają ślady( nie wyciskam nic ani nie ruszam) , wągry, to na dodatek mam wrażenie, że skóra jest przesuszona. Chciałabym: a) pozbyć się trądziku( w przyszły piątek idę do dermatologa), co zważywszy na fakt, że mam wrażliwą skórę, nie będzie łatwym zadaniem
b) nawilżyć twarz bez zapychania porów i dodatkowego wysypu- tu najbardziej liczę na waszą pomoc. kompletnie nie znam się na składach i kupuję kosmetyki trochę po omacku.
c) oczyścić twarz i pozbyć się śladów. zastanawiałam się nad eksfoliacją i mikrodermabrazją. czy robienie eksfoliacji w maju to dobry pomysł, czy lepiej z tym zaczekać?i czy ona usunie mi też ślady, czy tylko oczyści? czy mikrodermabrazja nie uszkodzi mi delikatnej skóry?

Jeżeli w jakikolwiek sposób mi pomożecie, będę bardzo wdzięczna.
Mój trądzik też zaczął się po 20stce. Wcześniej było tak ładnie...
Co do kremów, najlepiej zajrzeć na KWC. Dużo osób poleca Humektan, ale dla mnie akurat on nie odpowiada. Używam Ziaji, Kuracja nawilżająca, krem redukujący podrażnienia na dzień.
Mikrodermabrazji lepiej nie robić latem, chyba, że będzie się używać wysokich filtrów. Ja mam wrażliwą cerę i mikrodermabrazję uwielbiam. A o eksfoliacji nie słyszałam.