Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sprawdzone sposoby na głód
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-05-27, 20:23   #1
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4
Lightbulb

Sprawdzone sposoby na głód

Większość z nas na tym forum odchudza się i każda z nas ma jeden problem - jak poradzić sobie z głodem? Chciałabym, żebyśmy w tym temacie zamieszczały nasze sposoby na głód
Ja, po pierwsze stosuję stary, dobry sposób ze szklanką wody i herbatą (bez cukru) bo również ma 0 kcal.
Głód można zabić też zjadając kilka rzodkiewek, bo jedna rzodkiewka ma ok 1,5 kcal (!!!).
Każdego też napada czasem ochota na coś słodkiego... Mam na to niezawodny sposób Najlepiej mieć w domu słodzik o obniżonej kaloryczności (jedna tabletka ma ok 0,009 kcal) i położyć sobie taką tabletkę na język. Po chwili zrobi nam się tak "słodko", że na myśl o czekoladzie będzie nam niedobrze Często żuję także gumę bez cukru, bo też nie ma żadnych kalorii a "zajmuje" czymś naszą buzię która domaga się jedzenia
I jeszcze jedno: dziewczyny, jeśli dopiero zaczynacie się odchudzać głód jest normalny, ale warto przeczekać ten krytyczny okres! Później chęć na przegryzienie czegoś prawie w ogóle znika, bo przyzwyczajamy ciało do mniejszej ilości jedzenia a dodatkowo kurczy się żołądek. Oczywiście musi to się dziać rozsądnie
Dobra, rozpisałam się Teraz kolej na wasze sposoby na głód Czekam na wasze odpowiedzi!
klaudynka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując