2006-05-27, 20:23
|
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzone sposoby na głód
Większość z nas na tym forum odchudza się i każda z nas ma jeden problem - jak poradzić sobie z głodem? Chciałabym, żebyśmy w tym temacie zamieszczały nasze sposoby na głód
Ja, po pierwsze stosuję stary, dobry sposób ze szklanką wody i herbatą (bez cukru) bo również ma 0 kcal.
Głód można zabić też zjadając kilka rzodkiewek, bo jedna rzodkiewka ma ok 1,5 kcal (!!!).
Każdego też napada czasem ochota na coś słodkiego... Mam na to niezawodny sposób Najlepiej mieć w domu słodzik o obniżonej kaloryczności (jedna tabletka ma ok 0,009 kcal) i położyć sobie taką tabletkę na język. Po chwili zrobi nam się tak "słodko", że na myśl o czekoladzie będzie nam niedobrze Często żuję także gumę bez cukru, bo też nie ma żadnych kalorii a "zajmuje" czymś naszą buzię która domaga się jedzenia 
I jeszcze jedno: dziewczyny, jeśli dopiero zaczynacie się odchudzać głód jest normalny, ale warto przeczekać ten krytyczny okres! Później chęć na przegryzienie czegoś prawie w ogóle znika, bo przyzwyczajamy ciało do mniejszej ilości jedzenia a dodatkowo kurczy się żołądek. Oczywiście musi to się dziać rozsądnie
Dobra, rozpisałam się Teraz kolej na wasze sposoby na głód Czekam na wasze odpowiedzi!
|
|
|