Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Depilacja!!! Blagam pomozcie !!!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 21:32   #12
kinnka
Raczkowanie

GG do kinnka
Dot.: Depilacja! Ratunku!

Witaj
Ja mam dokładnie ten sam problem. Jak go całkowicie zlikwidować nie wiem, ale mi bardzo pomagają peelingi cukrowe do ciała. Raz (czasem dwa razy) w tygodniu robię sobie taki peeling, szczególnie "mocno" ścierając nogi. Jak tak porządnie złuszczy się naskórek, pozbędzie zrogowaceń skóra robi się delikatniejsza. Wtedy włoski mają mniejszy opór i łatwiej przebijają się na powierzchnię. Oprócz tego codziennie wcieram w siebie jakiś balsam lub oliwkę - to też zmiękcza i wygładza skórę.
Mi te zabiegi naprawdę bardzo pomogły, a oprócz tego mają dobroczynne działanie na skórę
Niestety, czasem jeszcze zdarzą się te nimiłe krostki z włoskami w środku, ale już sporadycznie. A ja nie mogę sobie pozwolić na golenie nóg, bo kończy się to dla mnie jeszcze gorzej . Całe nogi mam pokryte drobniutkimi krostkami i baaaaardzo podrażnioną skórę (żebym nie wiem jak delikatnie się gliła).
Naprawdę, bardzo polecam i peelingi i nawilżanie.
A taki peeling cukrowy można zrobić sobie samemu w domu. Wystarczy cukier kryształ, śmietana lub jogurt i (można stosować zamiennie) miód lub cynamon (jeśli nie masz problemów z pękającymi naczynkami, bo cynamon bardzo rozgrzewa). Podobno można zastosować różne inne dodatki, ale ja jeszcze nie próbowałam.
Uff, ale się rozpisałam. Powodzenia
kinnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując