Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-16, 14:19   #2011
justxbe
BAN stały

GG do justxbe
Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
a nie za dużo tego wszystkiego?
wydaje mi się, że nie ma sensu obciążać skóry tysiącem kosmetyków. jeżeli masz preparaty na trądzik, to chyba normalna pielęgnacja wystarczy

sama używam jedynie płynu micelarnego do mycia buzi rano i wieczorem plus filtr rano i krem nawilżający wieczorem. raz w tygodniu peeling i maseczka. dawno nie miałam tak ładnej cery

polecam ograniczanie zarówno kosmetyków pielęgnacyjnych, jak i kolorówki

i co do filtra, polecam polski Iwostin Solecrin spf 50 - jest bardzo dobry, aczkolwiek jak to zwykle z filtrami bywa, warto poprosić o próbkę, bo niekoniecznie musi podpasować
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
justxbe, tez jestem zszokowana iloscia kosmetykow, jakich uzywalas/uzywasz.

Moja lista zamyka sie w pozycjach: emulsja Cetaphhil, nawilzacz Cetaphil, mleczko do demakijazu oczu Olay, Epiduo, podklad + filtr. Zamierzam tez kupic barwiacy filtr, by wyeliminowac podklad. Nie wiem czy sie uda...
właśnie wiem kiedyś używałam tego zdecydowanie za dużo , w tym momencie ograniczyłam do toniku, kremu i czegoś do mycia twarzy , tylko to wszystko mi się pokończyłam i liczyłam na jakieś sugestje co bym mogła kupić
justxbe jest offline Zgłoś do moderatora