Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-16, 18:02   #1957
DearWhoever
Zadomowienie

Dot.: Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II

Cytat:
Napisane przez haluu Pokaż wiadomość
cześć
W tym roku po raz pierwszy wybieram się do Lloret, wcześniej jeździłam po arabskich krajach Tunezja, Turcja itp. ale ona napewno nie umywają się do Hiszpanii
Jadę od 6.07-16.07 do hotelu Samba. (obóz młodzieżowy)
Z tąd moje pierwsze pytanie: co powiecie o tym hotelu? Kto tam się zatrzymuje?(jakie narodowości) Daleko jest do plaży?
Ciuchy jakich marek można tam kupić? Czy jest tam np. Bershka i jakie są średnie ceny ciuchów? i gdzie się najbardziej opłaca kupować? A jak tam jest z alkoholem? Sprzedadzą bez problemu? I ile kosztuje alkohol, papierosy itp?
A co do klubów to 24.07 skończę
16 lat do wpuszczą mnie? Jak tam się traktuje Polaków?
Czekam na odpowiedź, pozdrawiam! )

Lipiec to miesiąc Niemców, Belgów i Holendrów , a sierpień raczej Włochów. Ciężko spotkać prawdziwych Hiszpanów, chyba, że w sklepach.
Hm ceny ciuchów podobne/ mogą być nieco wyższe, zależy. Jeśli chcesz wybrać się na zakupy to jedź na wycieczkę do Barcelony, bo w Lloret są tylko takie sklepy jak Pimkie etc.
Alkohol powinni sprzedawać bez problemu, bo w Hiszpanii od 16 lat można kupować legalnie alko [ chyba , nie pamiętam].
Alko - wódka 0.7 l -10-16 euro
szlugi 4 euro

Normalnie się traktuje Polaków Nikt nie zwraca uwagi na narodowość. Jeśli jesteś blondynką to będą Cię wołali xD Poza tym sklepikarze normalnie po polsku mówią cześć kur wa!'' do przechodniów
Co do klubu: raczej nie wpuszczają, bo sprawdzają restrykcyjnie czy ktoś ma skończone 16 lat [ paszport, żadne legitymacje nie przejdą] i nawet jeśli brakuje Ci dzień do 16 lat to nie wpuszczają [ z zasady], bo wiadomo czasem komuś się udaje [ np mnie ]

Edytowane przez DearWhoever
Czas edycji: 2010-05-16 o 18:03
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora