2010-05-17, 21:21
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy psia kupa to element krajobrazu miejskiego?
Cytat:
Napisane przez eyo
bo nie można za parę groszy papierowych torebek kupić w sklepie...
a pieska nauczyć można, to nie jest takie znowu bezmyślne zwierze że się nic nie nauczy... nawet starszego psa można czegoś nowego nauczyć
to nie pies nie może się nauczyć a właścicielom się nie chce i tyle
|
Oczywiście, że można tylko trzeba chcieć Jeśli kota, który jest zwierzakiem mniej podatnym na tresowanie, da się nauczyć, żeby chodził się załatwiać do kuwety, to psa tym bardziej
Cytat:
Napisane przez Dotka90
A poza tym chciałam zauważyć, że jak widzę, że gdzieś pies nasikał na klatce, czy w windzie, to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo jakim trzeba być bezmyślnym idiotą, żeby kazać psu czekać tak długo na spacer, żeby pies nie mógł wytrzymać i aż musiał się załatwić np. w windzie.
Ja, jeżeli mam sytuacje awaryjne i pies dlużej siedzi w domu, to faktycznie, sika od razu na trawniku, który jest najbliżej klatki, ale to takie sytuacje zdarzają się raz na dłuższy czas, a nie wyobrażam sobie, ile ci ludzie muszą trzymać tego biednego psa w domu, żeby nie mógł wytrzymać nawet do pierwszego trawnika, tylko musiał załatwiać się w windzie / na klatce / na chodniku.
|
Jeśli już tak się zdarzy, to wtedy niech właściciel weźmie mopa i posprząta za swoim psem! Wszyscy chcemy żyć w ładnym i czystym otoczeniu, tylko nie wiem, czemu wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że żeby mieć to ładne i czyste otoczenie trzeba zacząć od siebie
|