Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-18, 07:15   #1050
Zollerki
Raczkowanie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cześć!

Juz niebawem wpadnę do Abu.. ok, może nie na długo, bo tylko 3 tygodnie, ale jak już wcześniej wspomniałam, od stycznia zostanę w tym cudownym miejscu przez okrągłe 3 lub 4 latka.

Co prawda mężunio już na miejscu, ale ja się nie mogę doczekać przyjazdu 9. czerwca.. hehe..
Mam takie pytanie do Ciebie Ewa: jak to jest dokładnie z tą wizą, bo firma męża ją dla mnie załatwia/załatwiła... cholerka ich wie ;-) Ale co ja mam powiedzieć czy pokazać na lotnisku po wylądowaniu?

Poza tym jak to jest z życiem codziennym. Jestem w 6-tym miesiącu ciąży (co prawda brzusio malutki, ale widoczny) i tak myślę, że jeśli temperatury w Emiratach przekraczają 40'C to raczej wycieczki w godzinach 10-16 odpadają ze względu na słońce.. Czy jest się czego obawiać, czy mogę po prostu niewielkie dystanse spokojnie pokonać piechotką i później ochłodzić się w jakimś klimatyzowanym lokalu?

I z jakiej firmy najlepiej wynająć samochód? Chcieliśmy sobie zrobić krótką rodzinną wycieczkę do Dubaju i innych miejsc, więc chciałam zaciągnąc radę ekspertki ;-)

Pozdrawiam i do zobaczenia!
Zollerki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując