Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - IŚ oraz ZiIP - OPINIE
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-18, 15:21   #5
eyo
Zakorzenienie

Dot.: IŚ czy ZiIP???

ZiIP
sama studiuję (politechnika łódzka(

powody
ja nawet na studiach nie mam problemów ze zdobyciem płatnych praktyka, nie ma problemów z np. znalezieniem stażu płatnego z UE, jako studenci robimy mnóstwo projektów w firmach i chętnie nas przyjmują, dużo osób na roku w ogóle pracuje już niejako w branży z elastycznymi godzinami pracy(no ale to oczywiście już przy końcu studiów bo na początku to na to liczyć nie można nigdzie)
no dla mnie.. osobiście luksus ( chociaż ja też mogę na to inaczej patrzeć bo dość spora angażowałam się w różne koła naukowe itp sprawy no i jednak to ułatwia zdobycie zatrudnienia, poznanie ludzi z różnych firm)
znajomi po studiach też nie narzekają, większość osób w ciągu pół roku pracuje, oczywiście nikt zaraz nie jest kierownikiem ale przyzwoite stanowiska
zależy gdzie mieszkasza ale w łodzkim jest się gdzie zaczepić
poza tym na ziipie bardzoo wiele zależy od specjalizacji też

a same studia
dość wymagające bo inżynierskie, nie ma tutaj mowy o tym,że 2 tygodnie przed sesją się wszystko zaliczy, trzeba cały rok pracować ale za to ciekawe (jak kogoś cała ta kwestia produkcji kręci to to pokocha, jak nie.. zamęczy się)

aha - ja pisze głownie z punktu pracy, z pracą po inż środowiska nie wiem jak jest ale podejrzewam, że też nienajgorzej bo to jednak rozwijająca się dziedzina i co raz więcej specjalistów się po tym przyda
a co do "ciekawsze", zależy od zainteresowania... tematyka produkcji jednak nie każdemu leży ino niektórzy się umęczają z tym strasznie

btw -ja polecam przejrzeć programy studiów przed wyborem żeby sprawdzić które przedmioty bardziej ci leżą

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:25
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując