2010-05-18, 21:11
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Cytat:
Napisane przez yoona
wiecie co dziewczyny...jak tak czasem czytam ten wątek, to sie dziwie, coraz młodsze dziewczyny i z coraz krótszym stażem związkowym chcą się zaręczać. mam wrażenie, ze dlatego, zeby być narzeczoną, żeby mieć ten pierścionek, a ślub to może kiedyś, za 5 lat. a moim zdaniem, za zaręczynami idzie ślub i nie wiem czemu obecnym 18-19,20latkom tak do tego ślubu spieszno? czy może tylko do zaręczyn bo to takie trendy?
|
Cytat:
Napisane przez yoko83
Dokładnie, może to takie pokolenie, żeby się pokazać czy też nie wiem ...jakiś inny nazwę to powód. I jak widać- co gorsze- nie ważne jest tyle uczucie pomiędzy obojgiem, ale właśnie ten pierścionek... straszne to
Widać, że młode panny nie uświadamiają sobie powagi jaką są zaręczyny- że to kolejny etap prowadzący do czegoś, tylko chyba właśnie ze względu jak to nazwałaś, że to takie trendy.
|
zgadzam się z tym co napisałyście ale (na szczęście!) nie wszystkie dziewczyny są takie, ja najzwyczajniej w świecie zrezygnowałam z pierścionka i tak czuję się jak narzeczona więc po co mi ta cała otoczka? nie jestem jeszcze zaręczona ale wiem kiedy to ma nastąpic więc mój Tż został poinformowany że kawałek złota nie ma dla mnie znaczenia (ucieszył się że ma taką rozsądną kobietę)
|
|
|