Napisane przez Kornelinka
Witajcie
Jestem młoda, szczupła, zdrowo się odzywiam, prowadzę aktywny tryb życia, jestem wysportowana. Ogólnie nie mam sobie nic do zarzucenia, jednak od dłuższego czasu mam wielki problem z pogłębiającym się cellulitem...
Jest on na tyle widoczny i nieestetyczny, że nie daje mi spokoju. Mam go praktycznie na całym ciele: na całej długości nóg, pupa, brzuch, plecy, ręce. Najbardziej widoczny jest na pupie i nogach, głównie uda, tym bardziej że na tych okolicach mam najwięcej tłuszczyku. O cellulicie wiem naprawdę niemało, dużo się o tym naczytałam. Jeśli chodzi o sposoby z jego walczeniem- to samo, wszystko to mam w małym paluszku. Tak więc, od razu zaznaczam, nie proszę was o rady typu: masaże, zdrowe odżywianie, picie dużej ilości wody, sport itd.
Wydaje mi się, że to może być związane z hormonami, byłam już nie raz u lekarza i niczego sie nie dowiedziałam.
Liczę na waszą pomoc, może któraś ma więcej wiedzy na ten temat, poza tymi wyklepanymi sposobami, których tak wiele na różnych stronach.
Co mogę z tym zrobić? Jak się leczyć?
Choć nie mam się czym chwalić, bo to nie jest przyjemny widok, to jednak zamieszczam zdjęcia dla przybliżenia problemu. Jak widać, nie ciężko zauważyć mój cellulit, szczególnie jak ścickam uda lub ściągam pośladki (widać na zdjęciach).
Pozdrawiam serdecznie
|