2010-05-19, 01:00
|
|
Raczkowanie
Przekupka: 2 pkt / 75% pozyt.
|
Z kuferka Ruksany
Witaj w moim kuferku 
To mój pierwszy post, więc wszelkie konstruktywne uwagi są mile widziane. Wizaż do tej pory podczytywałam, ale nadchodzi w końcu taki moment w życiu kobiety, kiedy musi wyjść z cienia... 
Ponieważ mój kuferek już ledwo zipie, postanowiłam trochę mu ulżyć w tej niedoli i uwolnić część zbiorów, by dobrze służyły nowym wielbicielkom. 
Ponieważ szykowałam się na wyjazd, zrobiłam mały zapasik i część kosmetyków mam w większej ilości np. Aurigę czy SVR 
Oto garść zasad, którymi mam zamiar się kierować dla obopólnego zadowolenia:
Wysyłka:
- z przyczyn oczywistych wysyłam pierwsza, w zamian liczę na przekupkowy rewanż
- wysyłam tylko poleconym i oczekuję tego samego
- z powodu skromnych zasobów czasowych wysyłki robię raz w tygodniu, ew. w szczególnych przypadkach mogę wysłać wcześniej
Produkty:
- postaram się wszystkie uwiecznić na zdjęciach oraz w miarę szczegółowo opisać
- zdjęcia mogą pojawiać się z opóźnieniem (ach ten czas... Może ktoś ma go na wymianę... )
GRATISY:
- produkty niemal całkowicie zużyte, których zawartość pozwala jednak na ocenę koloru czy wstępną ocenę przydatności
- dokładam je do głównego produktu na życzenie osoby zainteresowanej
- w szczególnych przypadkach mogę się wymienić gratisem na coś o symbolicznej wartości
Lista Marzeń:
- jeszcze się nie dorobiłam, ale nie wykluczone, że się rozbestwię 
Legenda:
- dokładki
- nieaktualne - po wymianie (kiedy produkt z wymianki już do mnie dotrze) będę usuwać, żeby nie zaśmiecać wątku
---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------
W tym poście będę umieszczała wymiankowe różności 
Próbki:
- LA ROCHE - POSAY - Toleriane - corrective fluid foundation - podkład korygujący - kolor beige sable 13 - akurat na lato dla lubiących się troszkę opalić - 2 sztuki - jedna użyta w celu wypróbowania koloru - leci do Dusiak21
- LA ROCHE - POSAY - Unifiance - fluide mat - podkład matujący do skóry mieszanej i tłustej - kolor 03 - lekko opalony beż - 3 szt.
- Vichy - Normateint - podkład do skóry z niedoskonałościami - trzy sztuki, każda w innym kolorze - 25 Nude, 15 opal i 35 sand - zestaw akurat do dobrania koloru 
- Shiseido - Pureness moisturizing gel-cream - nawilżający żel-krem - próbka z Sephory - użyłam jej dwa razy
- Excipial U Lipolotion - szwajcarskie dermokosmetyki dostępne w niektórych aptekach - balsam do ciała z mocznikiem - 5 szt.
Testery:
- Dax Cosmetics Express Illuminator - tester 15ml w tubce - bardzo fajny kremik, ale będę szukać dalej - użyłam w sumie dwa lub trzy razy, więcej o kremie tutaj -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...a-i-stresu.htm
- Glo Minerals - prasowany podkład mineralny dostępny w niektórych aptekach - kolor natural medium - jasny beż - użyłam raz lub dwa razy - leci do tompola
- Sanoflore - Kwiatowa pianka oczyszczająca (pojemność 40ml) - została 1/2 - znalazłąm jeszcze jedną też w połowie pełną - leci do tompola
Produkty pełnowymiarowe:
Kolorówka:
- Sephora - chowany pędzel do pudru - nowy nie używany
- Bare Minerals - spf 30 Natural Sunscreen, face and body, light skin tones - filtr mineralny w chowanym pędzlu z pudrem (4g) - do jasnych karacji - użyłam kilka razy, ważny do 02.11. Zastanowię się czy go oddam :P
- Rimmel colour rush - pojedyńcze cienie do powiek bez aplikatora- 110 festiwal - super zielonożółty kolorek - użyłam raz
- Manhattan magic duo - podwójne cienie do powiek z podwójnym aplikatorem- 71W/76N Blue sky - bardzo ładne zestawienie dwóch błękitnych cieni o różnym stopniu nasycenia - użyłam raz
- Joko exclusive - baza pod cienie w słoiczku - użyłam raz przy pomocy szpatułki, którą mogę dorzucić, bo wybieranie bazy w sposób tradycyjny może być cokolwiek niewygodne.
- Maybelline - Pure Foundation Mineral - podkład mineralny w pudrze - kolor 74 Rose Dune - beż wpadający w róż, oddaję razem z pędzlem kabuki, który był do niego dołączony - w sumie użyłam kila razy
Pielęgnacja
-Garnier Skin Natural - intensywna pielęgnacja, skóra muśnięta słońcem - nawilżające mleczko do ciała, nadaje skórze promienny wygląd - skóra śniada - z 400ml zostało ok 1/2
- Schwarzkopf - Taft 3weather - pianka do włosów kaszmirowy dotyk, mega strong (5), do włosów suchych i zniszczonych - użyłam ją dwa lub trzy razy, więc jest prawie pełna
- L'oreal Dermo- Expertise - dwufazowy delikatny płyn do demakijażu oczu i ust, nowy niegdy nie używany (125ml)
- Solo Care Aqua - uniwersalny płyn do soczewek kontaktowych z antybakteryjnym pojemniczkiem na szkłq, nowy nigdy nie używany (120ml)
- Schwarzkopf - Essential color (50ml)- odżywka z farby do włosów tej linii - nowa - mam dwie sztuki
- Auriga - Flavo-C serum - nowe kilka sztuk
- Auriga - Flavo-C serum forte - nowe kilka sztuk
- SVR - Lysanel active - nowe - bez pudełka - uzbierało mi się kilka sztuk, kiedy dowiedziałam się, że seria zmierza ku końcowi
- SVR 50 compact - nowe - bez pudełka - mam trzy sztuki, każda w innym kolorze - beige clair, beige dore
beige sable - leci do tompola
Gratisy:
- Dax Cosmetics - Cashmere Secret - baza wygładzająca - mimo, że nie wygląda - zawartość spokojnie wystarczy na kilkukrotne użycie 
- Matis - Le Teint - perfect fluid radiant foundation - kolor 2 jasny beż dla bladolicych - zawartość wystarczy na wypróbowanie odcienia
- Vichy Aera Teint Mineral - podkład mineralny w pudrze - kolor 30 sand - jasny beż - zawartość wystarczy na wypróbowanie odcienia
Zapraszam 
Edytowane przez ruksana
Czas edycji: 2010-05-30 o 13:21
|
|
|