Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-19, 10:46   #3704
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No ja osobiście radziłabym przeprać,chociażby z tego względu,żeby nie śmierdziały fabryką.Czasem jak ma nowe ubranko w rękach to czuję taki fabryczny zapach,nie za przyjemny.Poza tym tak jak dziewczyny piszą,te wszystkie pyłki.Ja nie zamierzam chować dziecka w sterylnych warunkach,ale z noworodkami różnie bywa,czasem dostają alergii z byle czego,więc przynajmniej na początku będę wszystko prać.A z prasowaniem to raczej ze względów estetycznych,żeby te ciuszki nie wyglądały jak psu z gardła wyciągnięte

Poza tym chciałam jeszcze napisać o jednej kwestii.Dużo dziewczyny piszą i podają linków do jakichś promocji ciuszkowych,że body czy coś tam za grosze. Wszystko pięknie,tylko trzeba wziąć pod uwagę to,że takie ubranko w tej cenie musi być bardzo kiepskie jakościowo. Często można w nich znaleźć całą tablicę Mendelejewa, są ze sztucznych materiałów,nie przepuszczają powietrza. Ciuszki dziecięce są bardzo drogie i chyba musi być jakaś różnica,skoro normalne śpioszki kosztują 20-30 zł,a tu nagle gdzieś można zobaczyć za grosze. Są ubranka na których można dużo zaoszczędzić,ale przynajmniej te,które bezpośrednio dotykają ciałka powinny być według mnie z porządnej tkaniny. Często nawet w lumpeksach można trafić coś bardzo dobrego gatunkowo za grosze,wyprać i to jest dla mnie oszczędzanie,a nie kupować fajans za grosze,byleby tylko nówka
Kasienka nie do konca tak jest
duzo zalezy od marki i sklepu.
Mnie zawsze zastanawia fakt czemu w Usa sa tak tanie ubranka. A firmy dzieciecie ktore sa tez dostepne u nas i tam roznia w cenie kosmiczna.. U nas 3 razy drozej. Marka robi swoje.
Idziesz do smyka zaplacisz polowe wiecej niz jak kupisz w dzieciecym sklepiku.
nie zawsze to kwestia gatunku, czasem wystarczy w reke wziasc i widac czy to warte czy nie. Czasem te tansze rzeczy okazywaly sie duzo lepsze niz te ktore kupilam niby "dobrej firmy"

roznie to bywa.