Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta kopenhaska
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-19, 16:39   #2015
Hei_di
Zadomowienie

GG do Hei_di
Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez Slaying Pokaż wiadomość
Co do poprawy wyglądu to się nie zgodzę. Ja na niej schudłam Wyglądałam po tych 13 dniach lepiej, szczuplej i podoba mi się efekt tej diety. Brałam suplementy uzupełniające witaminy i składniki mineralne. Lepiej się też czułam - lżej. No i oczywiście bezcenne uczucie satysfakcji, że dało się radę ;] Myślę, że wiele dziewczyn może potwierdzić.

A co do kaloryczności to muszę powiedzieć, że znam osoby, które odżywiają się na co dzień w takich granicach kaloryczności. Po prostu tak jedzą, nic im nie jest i żyją. Po prostu więcej nie potrzebują. Np. veganie są znani ze szczupłej sylwetki, bo jedzą tylko warzywa i owoce. Dzienna kaloryczność ich pokarmów też jest mała. Kopenhaska nie jest głodówką, bo przyjmujemy pokarm.

Cóż, dieta rzeczywiście jest rygorystyczna, masakryczna i robi przemeblowanie w organizmie. Nikomu nie każemy jej stosować. Wszyscy przechodzą kopenhaską z własnej woli. Odchudzać się trzeba z głową, obojętnie jaka jest to dieta. Czy głodówka, czy kopenhaska, 1000 kcal czy 1500. Jeśli będzie się jadło nieodpowiednie rzeczy to zawsze możemy sobie zaszkodzić.

Poza tym wydaje mi się, że ten wątek został założony przez osoby chcące przejść tą dietę, a nie żeby się zniechęcać. Zawsze możemy znaleźć coś złego. Są dobre i złe strony.
Pomocy,pomocy...

Zaprzeczasz sobie sama.Ta dieta co istna makabra,nie ma nic wspólnego ze zdrowiem.Jak sama twierdzić trzeba odchudzać się z głową-dlaczego więc piszesz o jakimś uczuciu satysfakcji po takim experymencie..?

P.S Veganie nie jedzą tylko warzyw i owóc gwoli ścisłości....