2010-05-19, 20:01
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211
hej
[Kliwia7-To zależy co miał na myśli-na ścianie przedniej czy przodujące(przykrywa ujście albo brzegiem jest blisko).To pierwsze -nic takiego-określa położenie.To drugie jest nie za dobre,bo grozi krwawieniami w póżniejszej ciąży i skracaniem się szyjki.Ale dużo takich łożysk podnosi się do około 30 tyg.U mnie przykrywało całe ujście ale już się zwlekło na całe 3cm od ujścia.Jak przodującym zostaje do końca ciąży -to cesarka...[-nierozumiem, zatem jak z przodu na scianie to jest dobrze? a jak przodujace to zle ?tak?
mi cos sie kojarzy ze powiedzial ze z przodu na sciance
|
Sorry,że namotałam.Ale właśnie tak:
1.z przodu na ścianie to dobrze i napewno tak masz,bo by lekarz cię ostrzegł o tym 2gim wariancie;
2.przodujące-żle(ono może być na każdej ściance tylko przykrywa ujście lub jest bardzo niego blisko)-na pewno by powiedział że nie wolno współżyć w ogóle i dżwigać.Wydaje mi się że nazywają go przodującym bo przy porodzie ono pierwsze przed dzieckiem by się rodziło
Boże,chyba znowu namotałam
Cytat:
Napisane przez Lenka*
Dziewczyny, ja wróciłam od gina i trochę się podłamałam, bo ginka powiedziała że mam skróconą szyjkę i to dość mocno.Koniec z zajęciami na uczelni, leżenie plackiem i za 2 tyg kontrola, oby się już nie pogorszyło.Któraś z was, dziewczyny, które były w ciąży, chyba też tak miała, z tego co pamiętam?? Nie wiem czy to bardzo groźne, tak mi się smutno zrobiło
|
No to jesteśmy dwie.Ja dowiedziałam się w poniedziałek,a za 3 tyg wizyta .Mi gin raczej będzie zakładać pessar(krążek na szyjkę).Żeby całkiem się nie skróciła i nie zrobiło się rozwarcie.Ale narazie chyba poproszę męża żeby łóżko mi od strony nóg na kołki 12-15cm postawił.Tak w szpitalu wszystkie dziewczyny z krótką szyjką leżą czy rozwarciem i po 1tyg lub więcej,zależy indywidualnie,na takim łóżku wraca szyjka do normy...Nie smuć się ,bo mi też będzie smutno.
Pomidora,MisQa,śliczne brzuszki .
Pomidora,mnie w twoim zdjęciu jednak coś inne jeszcze urzekło-piękne zielone oczy ,które tak ładnie pasują do rudości .A no przyznawaj się tu nam-pewnie szkła se włożyłaś .
MisQa,a twój brzuszek to taki na chłopaka mi wygląda.
Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-19 o 20:09
|
|
|